Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayşegül Aldinç Estetikli Mi?

Şarkıcı, oyuncu, köşe yazarı, öğretmen Ayşegül Aldinç, yıllara meydan okuyan kendine özgü güzelliği ile beğenilen kadınlar arasında yer alıyor. Peki, Ayşegül Aldinç estetikli mi?

Şarkıcı, oyuncu, köşe yazarı,

Boşnak kökenli olan Ayşegül Aldinç, gazeteci ve öğretmen bir çiftin kızı olarak İstanbul’da dünyaya geldi. Aldinç, yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde tamamladı. Aldinç, mezuniyetinden sonra bir süre öğretmenlik yaptı.

SANATÇININ MÜZİK HAYATI 1978 YILINDA BAŞLADI

Ayşegül Aldinç, müzik hayatına profesyonel anlamda 1978 yılında başladı. Mehmet Teoman’la başladığı müzik hayatında Teomanla hayatını birleştiren Ayşegül Aldinç’in evliliği birkaç ay sürdü. Aldinç, başka evlilik yapmadı. Dublin’de 1981 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi, Modern Folk Üçlüsü ile birlikte seslendirdiği Dönme Dolap isimli şarkıyla temsil eden Aldinç, Yıldız Porselen Fabrikası’nda 6 yıl desinatörlük yaptı. 1985’te gazinolarda sahne almaya başlayan Aldinç, Atilla Özdemiroğlu ile hazırladığı ilk albümünü içine sinmediği için yayımlamadığını açıklamıştı.

ALDİNÇ, PEK ÇOK ÜLKEDE KONSER VERDİ

Ayşegül Aldinç, ilk solo albümünü 1988 yılında Aysel Gürel, Timur Selçuk, Barış Manço’nun destekleriyle hazırladı. Manço’ya ait olan Kara Sevda şarkısı hit olan sanatçı çok sayıda ülkede konserler verdi. İstek Vakfı ve Kıbrıs Gazeteciler Derneği tarafından Yılın En İyi Kadın Şarkıcısı ödülüne layık görülen sanatçı 1985 yılında TRT’de yayınlanan Acımak adlı dizide rol aldı. Daha sonra Katırcılar ve Yağmur Kaçakları filmleriyle sinema oyunculuğu yapan Aldinç, Adana Altın Koza Film Festivali’nde, Gerilla filmindeki rolüyle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Estetikli olduğu yönündeki tartışmalara ilişkin açıklama yapan sanatçı, “Estetiğim yok. Yıllardır var olan fiziğimi korumaya uğraşıyorum. Onun dışında rejim bile yapmam.” dedi.