Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYTAM’da koca Behçet’in anıları dinlendi

Bu haberin fotoğrafı yok
AYTAM'da koca Behçet'in anıları dinlendi

Afyonkarahisar Yerel Tarih Araştırmaları Merkezi (AYTAM) Mayıs ayı toplantısı hafta sonu yapıldı. Toplantıda Koca Behçet’in anıları dinlendi

AYTAM Mayıs ayı toplantısında “Milli Mücadele’nin Yeni Bir Kaynağı, Koca Behçet’in Anıları” konusu görüşüldü. Eski gazetecilerden Muzaffer Görktan’ın oğlu Şeker Fabrikası Müdür Yardımcısı Mehmet Behiç Görktan, babasının aile albümünden fotoğraflarla birlikte dedesinin milli mücadele dönemine olan katkılarını anlattı. Katılımcılar namı diğer Koca Behçet’in vefatından bir yıl önce yapılan röportajı izledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altıntaş, “Milli Mücadele’nin Yeni Bir Kaynağı, Koca Behçet’in Anıları” başlıklı bir sunum yaptı. Behçet Bey’in 1307 yılında Afyon’da dünyaya geldiğini belirten Altıntaş, 1912-1913 Balkan Savaşları’nın çıkması ile Behçet Bey’in bu savaşlara yedek subay olarak katıldığını söyledi. AKÜ Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altıntaş; “Behçet Bey, milli mücadele esnasında askerlik yaparken Çolak Sami Paşa ile aynı birlikte bulunmuş, savaş esnasında yanındaki arkadaşı şehit düşmüştür. Aynı çatışmada ayağından ağır yaralanan Behçet Bey’in hayatının akışı değişir.” dedi. Behçet Bey’in savaş şartlarında bile günlüğünü yanında tutarak 1920’li yıllarda önemli bir ders verdiğini belirten AKÜ Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altıntaş, hatıralarının gün yüzüne çıkarılmamış olmasının Türk Kurtuluş Savaşı için bir kayıp olduğunu kaydetti. Toplantıya; AKÜ GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Mehmet Behiç Görktan, Ülkü Akçura, Hasan Özpınar, Ünal Soybalı, İbrahim Ertuğrul Akbaş, Kamil Çınar, Ömer Yarşi, Dilara Aslan, Delal Yatkın, Onur Işık, Deniz Demirel, Yiğit Kambur, Aysel Kayardı, Necla Purhasan, Meltem Dilder, Gülfidan Akçay, Aykut Sığındık, Yavuz Erden katıldılar. (Kocatepe)