Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayva: Osmangazi EDAŞ ya sabır çektiriyor

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, Osmangazi EDAŞ’ın hizmeti aksatarak “ya sabır” çektirdiğini, Keltepe’de bulunan parke taşlarının ihtiyaç duyulan Erenler Mahallesi’ndeki yaya yollarında değerlendirilmesini gerektiğini söyledi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair görüşlerini açıkladı. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“BELEDİYE NİYE ERENLER’LE İLGİLENMİYOR ANLAMADIK”
Hüseyin Ayva, sıkça gündeme getirdiklerini belirttiği AKÜ ANS kampusu Veterinerlik Fakültesi önünde önlem alınmaması sonucu yeni bir trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Ayva, “Söyleye söyleye dilimizde tüy kalmadı. Geçen hafta ANS kampusu Veterinerlik Fakültesi önünde yolda bir kaza meydana gelmiş, üniversite öğrencisi yaralanmış geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Üniversitenin bulunduğu bölgede aydınlatma sorunu var. Trafik lambalarında düzensizlik bulunuyor. Kaldırım adına hiç bir şey yapılmamış. Kel tepede kaldırım taşı çok onu Erenler Mahallesine götürüp oraya döşeyecek belediye ve personeli yok. Elektrik dağıtım işi özelleştirildiğinden Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi hizmeti aksatıyor. Ama belediye niye bu kadar öğrencinin bulunduğu Erenler Mahallesi ile ilgilenmez anlamış değiliz.” dedi.
“OSMANGAZİ EDAŞ, YA
SABIR ÇEKTİRİYOR”
“Korkulan oldu Akmescit Mahallesi’nde elektrik kontağından yangın çıkmış.” diyen Ayva, “Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketini biz uyardığımız halde buralara müdahale etmek istemiyor. Ya sabır çekiyoruz haberiniz olsun. 2022 ilk gününde; Doğalgaza yüzde 25, elektriğe yüzde 50 ile yüzde 130, motorine 1 lira 29 kuruş, benzine 61 kuruş, LPG’ye 78 kuruş, MTV’ye yüzde 25, vergi harç cezalara yüzde 36, emlak vergisine yüzde 18, Afyon minibüslerine yüzde 27 zam yapıldı. Muhterem arkadaşlar; 2021 yılı enflasyonun, işsizliğin, TL’nin değer kaybının ve hayat pahalılığının arttığı bir yıl oldu. Birde tüm bunlarla doğru orantılı olarak, iktidar tarafından ‘hainler ve teröristler’ kategorisine dâhil edilenlerin sayısında da yüksek bir artış yaşandı bu yıl. Bunu anlamak mümkün değil 20 yıldır muhalefeti çözemeyen iktidar muhalefete kabahat buluyor. Hakikaten Allah akıl fikir versin bunlara.” diye konuştu.
“İNSAN YAPTIKLARINDAN MESULDÜR”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Bizim bu yaptıklarımızı Allah yaptırıyor.” sözlerine dikkat çeken Ayva şöyle konuştu: “Allah sana akıl fikir versin. Hasan Sabbah’ın adamları Haşhaşiler’ de böyle diyordu. Yaptıkları her yanlışı Cenab-ı Hak yaptırıyor diyorlardı. Yahu insan mesuldür mesul. Bir adamı öldüren de hırsızlık yapan da bunu diyebiliyor yeri geldiği zaman da. Bir İçişleri Bakanı’nın kalkıp bu ifadelerle milleti aldatmaya çalışmasını kabullenmek mümkün değil. Bu insanı küfre bile götürür, her yaptığı hatayı Cenab-ı Hak taktir ettiği için ben yaptım diyemez. İnsan bizim inancımıza göre mesuldür her yaptığı hatanın da mutlaka hesabını verecektir. Ya bu dünyada ya da öbür dünyada hesap verecektir. Bütün hataları Cenab-ı Hak yaptırıyor bunlara, bunlar masum. Haşhaşiler’de böyle inanıyordu. FETÖ erbabı da bunlar gibi düşünüyordu. Belki yakın temasta bulundukları için bu arkadaşlara da bulaştı bu anlayış.
“2022 YILI DEĞİŞİM YILI OLACAK”
Hüseyin Ayva sözlerini şöyle tamamladı: “2022 değişim yılı olacak. Karanlığın en yoğun olduğu anın, aslında şafağa yakın olduğu o an gibiydi 2021 yılı, 2022 ise daha aydınlık ve daha huzurlu bir yıl olacak. Hiçbir vatandaşımız ümitsizliğe düşmesin. Ye’se kapılmasın. 2022’de Türkiye, kendisine dar gelen bu gömleği yırtıp atacak. İnsanımızın, iktidarda bulunanların, bakanların gözlerine bakınca bir ışıltı göremediğini biliyoruz. Zira ekonomi gözlerdeki ışıkla değil, sofradaki ekmekle ölçülür. İnşalah 2022 yılı kaygının güvene, endişenin de umuda dönüştüğü bir yıl olacak. Biz, insanımızın gözlerindeki ışıltıyı yeniden kazanması için mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi birlikte sürdürecek, birlikte kazanacağız. Neşemizi, umudumuzu, gözlerimizdeki ışıltıyı yeniden ve hep birlikte geri alacağız. Evet, biliyoruz 2022 için öngörüde bulunamıyor hiç kimse. Fakat atacağımız adımlarla bu öngörülemez döneme de birlikte son vereceğiz. 2022, 2021’in acılarını, kayıplarını, eksiklerini geride bırakacağımız bir yıl olacak inşallah.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti