Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayyıldız’dan turizm birliği çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Ayyıldız’dan turizm birliği çağrısı – Kocatepe Gazetesi
Ayyıldız'dan turizm birliği çağrısı

Uzun yıllar turizm sektörüne hizmet eden Ömer Termal İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, Afyonkarahisar dinamiklerinin hakettiği gelişmeyi yakalayabilmesi için Afyon Turizm Birliği’nin kurulması çağrısında bulundu

Ömer Termal İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, 1980 yılında bir tarım işletmesinde başladığı iş hayatını Oruçoğlu Termal Otel’de devam ettiğini, Bolvadin ilçesindeki Heybeli Termal tesislerinin işletme müdürlüğünü yaptığını hatırlattı. Üç yıldır Ömer Termal Otel İşletme Müdürlüğünü yaparak faaliyet gösteren Nureddin Ayyıldız, termal turizme 16 yıldır hizmet verdiğini söyledi. Ayyıldız, Afyonkarahisar’da kurulmasını istediği Turizm Birliği hakkında görüşlerini açıkladı.
EĞİTİM TANITIM PAZARLAMA ÖNEMLİ
Ömer Termal Otel İşletme Müdürü Nureddin Ayyıldız, termal turizm sektöründe yönetimden denetime kadar işin her kısmında yer aldıklarını vurguladı. Afyonkarahisar’ın köklü bir ailesine mensup olması nedeniyle şehrin tanımı noktasında bazı etkinlikler organize ettiklerini kaydetti. Yer aldığı her platformda Afyonkarahisar’ın değerlerinden olan termal, mermer, et ve et ürünleri diğer sanayi ürünlerini tanıtmaya gayret ettiğini aktaran Ayyıldız; “Turizm emekçisi ve çalışanı olarak üzerinde durduğum üç tane konu var. Birincisi turizm çalışanlarının eğitimi. İkincisi tanıtım ve üçüncüsüde bunlara bağlı olarak pazarlama. Bunlar olmazsa olmalar. Ben özellikle Milletvekilimiz Sait Açba’ya termallerimizin gelişmesi, tanıtılması, yatırımcıların ilimize getirilmesi yönüyle yaptığı katkılara herşeyden önce bir vatandaş ve sektör çalışanı olarak teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızda olmak üzere ilin diğer ileri gelenlerine yaptıkları katkılar nedeniyle ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.
AFYON MARKA KENT OLMALI
Afyonkarahisar’da toplantılarda sürekli gündeme gelen, söylenilmesine rağmen yapılmayan Nureddin Ayyıldız, Afyon Turizm Tanıtma Vakfı ya da Birliği kurulmasının yıllardır içinde ukde kaldığını dile getirdi. Birlik ya da vakıf kurulmasının zaman ve emek istediğini belirten Ayyıldız; “Ana temamız Afyonkarahisar’ın tarih ve kültür birikimini, ekonomik değerlerini, sürdürülebilir tüm alanlarda termal, mermer, şekerleme, et ve et ürünleri gibi diğer rakip piyasalarla rekabet gücünü arttırabilmek amacıyla çalışma yapmaktır. Afyonkarahisarımızı kültür, turizm, sanayi alanında gerçek bir marka kent haline getirebilmektir. İnsanların zihninde Afyonkarahisar denilince öncelikle termal arkasından lokum arkasından sucuk, mermer, yumurta olarak sıralayabiliriz. Üniversite olarak sağlıkla ilgili AKÜ’nün fizik tedavi alanındaki son atağı ile Afyon sağlık turizminde de yerini almalı diye düşünüyorum. Ama bu meyanda yapmamız gereken şey mutlaka ama mutlaka bu birliğin kurulmasıdır. Bu birliğin iyi bir bütçe ile hayata geçirilmesidir.” diye konuştu.
NEDEN TURİZM BİRLİĞİ OLMASIN?
Afyon Turizm Tanıtma Vakfı ya da Birliği için model olarak aldığı kentlerin; Denizli, Bursa olduğunu son olarak Salihli ilçesini incelendiğini aktaran Ayyıldız, Salihli’nin ikinci bir termal bölge ilan edilme yolunda ilerlediğine dikkat çekti. Afyonkarahisar’ın çok iyi çalışıp rakiplerini yakından takip etmesi gerektiğini kaydeden Nureddin Ayyıldız; “Yakın iller ne yapıyorlar, daha modern gelişmeler neler bunları bilmek lazım. Afyon Turizm Birliği’ne sayın valimiz başkanlık edebilir. İl Özel İdaresi’nden iki yetkili yönetime girebilir. Afyonkarahisar Belediyesi, Erkmen Belediyesi, Susuz Belediyesi, Çıkrık Belediyesi gibi merkeze bağlı Belediye Başkanları da bu birliğin içerisine girebilirler. Örneğin Çevre Hizmetleri Birliğimiz var. Atık sularla ilgili birliğimiz var. Neden bir Kültür Turizm Tanıtma Birliğimiz olmasın? Bu konuyu ben bir kaç defa ATTİD Başkanı Ali Acar’la paylaştım. Kendiside konuya çok sıcak baktım. Son olarak Korel termal otelde yapılan toplantıda iki tane öneri sundum. Sayın valimiz başta olmak üzere tüm protokole eğitimle ilgili ve turizm birliği ile ilgili bilgi verdim.” şeklinde konuştum.
ULAŞIM SORUNU YÜZDE 80 ÇÖZÜLDÜ
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’in konuyu not alıp üzerinde çalışacağını bildirdiğini anlatan Nureddin Ayyıldız, konuya ilgili çevrelerin son derece sıcak baktığını ifade etti. Birlik kurulma çalışmalarının bir an önce vakit kaybetmeden başlaması gerektiğini kaydeden Ayyıldız şöyle konuştu: “İlimizin en iyi değerlerinden biri olan bölgesel Zafer havaalanı açıldı. Termal müşterisi ve ilimize gelen misafirlerimizle ilgili yaptığım bir araştırmada, buraya nasıl gelineceği, otellere ne şekilde intikal edilebileceği, havaalanımıza, otogarımıza, tren garımıza ve şehir merkezimize ulaşım sorunu bana göre yüzde 80 halledilmiş durumdadır. Havaalanına inen misafirlerimiz ücretsiz transfer araçlarıyla otellere bırakılıp tatilleri bittiğinde tekrar havaalanına gidebilmektedirler. Tren garı ve otogarda da böyle bir uygulama yapılabilir. Şehir merkezinde de bu insanlar otellere kapalı kalmadan, bu iş birlik içerisinde yapılabilir.”
AFYON TERMAL GÜNLERİ YAPILMALI
Afyonkarahisar’ın termal turizmde hakkettiği yerde olmadığını, ciddi bir tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu bu durumu çok önemsediğini söyleyen Nureddin Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti: “Oniki bin yataktan 20 bin yatağa çıkacağız. Rakiplerimizi küçümsememek lazım. Üzerine basarak söylüyorum; turizm çalışanlarının eğitilmesi lazım, tanıtım yapılması lazım, pazarlama faaliyetleri için gerekirse otellerin topyekün bir hareket yapması lazım.
Biraz geç kaldık. Ama prensip gereği bardağın sürekli dolu kısmına bakarım. İşin oluruna bakarak daha fazla zaman kaybedilmemesi gerekitiğine inanıyorum. Bu mesele ile ilgili bir termal günleri yapılarak, otellerin fedakarlıkta bulunup kış dönemindeki termal zamanını yurt genelinde yüzde 50 indirim sloganıyla kampanyalar yapılmalı. Başta Ankara TBMM, İstanbul, İzmir’den misafirleri ağırlayıp Afyon Termal Günleri ismi ile bir etkinlik düzenlenebilir. Bu belli bir periyoda bağlanmalı. Gözlemlerime göre termal sezonu Kasım ayında başlar Mayıs’ta biter. Bu kampanya bir başında bir sonunda yapılabilir.” Burcu AYDIN