Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Azamet – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 14 Nisan 2013 Pazar 03:00:00
  Allah (c.c) bizlere “Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin.” buyuruyor.
Pazar geleneğimiz mucibince bugün de sizlerden bize ulaşan bir mesaja yer veriyoruz köşemizde. Fotoğraflar eşliğinde.
Bu fotoğraflar Allah’ın azametini gözler önüne sermesi açısından önemli. Önce kısa bir giriş faslı:
Gözsüz bir akrebe, ayaksız bir yılana mağlup olan, küçük bir sineğin saldırılarından acze düşen insan, her nasılsa acizliğini, zayıflığını unutur da gururlanır, kibirlenir, hatta Firavun gibi ilahlık davasında bulunur.
Kuran-ı Kerim pek çok ayetinde insanın acizliğine dikkat çeker. İnsanların başına her zaman semavi musibetlerin inebileceğini hatırlatan ayetler de bu türdendir. Mesela Kuran şöyle der:
“Semada olanın sizi yere geçirmesinden emin mi oldunuz? O vakit bakarsınız ki yer çalkalanmaktadır. Semada olanın üzerinize taş yağdıran bir kasırga göndermesinden emin mi oldunuz? Bu uyarımın nasıl olduğunu yakında bilirsiniz. Onlardan öncekiler de yalanlamıştı. Ama benim onları reddim (inkarım) nasıl oldu gördünüz.” (Mülk suresi, 16-18)
“Ey cin ve ins topluluğu! Eğer göklerin ve yerin sınırlarından çıkmaya gücünüz yeterse, haydi çıkın! Fakat bir ferman olmayınca çıkamazsınız. Öyleyse Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız? Üzerinize ateş kıvılcımları ve erimiş madenler gönderilir, bir yardım da alamazsınız. Öyleyse Rabbinizin hangi nimetini yalanlarsınız?” (Rahman suresi, 33-36)
İşte tüm bunlar göz önüne alındıktan sonra aşağıda yer alan temsili fotoğrafları incelemek gerekir.
Bizim üzerindeki “hayli küçük” alanları parseleyip sahip olmaya çalıştığımız, biraz daha büyük parçaları için milyonlarca canı katlettiğimiz dünyamız ve diğer “dünya”ların büyüklükleri görülüyor bu fotoğraflarda.
Fazla yoruma gerek yok. Azamet ve kudret gözler önünde. Bu dünyanın bile denizdeki bir damla kadar kaldığı “alem” söze gerek bırakmıyor…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER