Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AZERBAYCAN ORDUSUNDA BEN DE VARDIM

İsmail ÖZDİLEK

 

Topçu ve Füze Okul Komutanlığında 6 yıl öğretim görevlisi olarak Harp Okulundan gelen topçu teğmenleri, Astsubay öğrencileri, bölük ve tabur komutanı seviyesinde binbaşı ve yarbaylara tekâmül kurslarında dersler verdim.
1992 yılından beri Türk Silahlı Kuvvetleri Azerbaycan ordusunun yapılanması, askeri okulların kurulması ve eğitimleri konusundaki desteğini bugüne kadar sürdürdü.
Ben de, 1998 yılında Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinde görevlendirildim.
Görev olarak ta daha önce silah arkadaşlarımın kurduğu ve Karaheybet’te bulunan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri (Azerbaycan Respublikası Silahlı Qüvveleri ) sınıf okulunda albay (palkovnik) rütbesinde komutanlık yaptım.
Benim ve arkadaşlarımın yetiştirdiği Azeri teğmen ve kizirler (Astsubay) bu gün Azerbaycan Ordusunda başçavuş, binbaşı, yarbay ve Albay rütbesine geldiler.
Şimdi, onlar birlikleriyle tabur ve alay komutanı olarak Ermenistan’ın işgal ettiği Karabağ bölgesinde canla başla çarpışarak tarih yazıyorlar.
Gururluyum ve heyecanlıyım.
Türk Ordusu, uzun zamandır Azerbaycan Silahlı Kuvvelerine verdiği eğitim ve yaptırdığı tatbikatlarla Dağlık Karabağ Harekâtının ilk gününde inisiyatifi kazanıp, harbi lehine çevirdiler.
Başarılarını her gün televizyonda izliyoruz. Türk Milleti olarak, kalbimiz ve dualarımız her zaman can Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri ve halkının yanında olacaktır.
100 yıldır Azerbaycan’a saldıran Ermeniler, Dağlık Karabağ da mezara gömüldüler.
Çok mutlu ve heyecanlıyım. Keşke ben de orada olsam diyerek geceleri gözüme uyku girmiyor. 2009 yılında Ermenilerin yaptığı Hocalı katliamına karşı ben de çarpışmak için Azerbaycan Cumhurbaşkanı Prezident Sayın Haydar Aliev’e mektup gönderdim.
Ermenistan, bugüne kadar beklemediği bir tarzda Azerbaycan’a karşı mağlup olmuştur. Bu tarihi günleri hep birlikte yaşadık.
Bir millet, iki devlet. Yaşasın Türk-Azerbaycan Kardeşliği

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER