Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcu”

Genç Memur-Sen Başkanı Vekili

Genç Memur-Sen Başkanı Vekili Mustafa Cangür Pamuk, “Ermenistan silahlı güçlerinin yeniden ahlaksızca yaptığı saldırıya meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur” dedi

 

Afyonkarahisar Genç Memur-Sen Başkanı Vekili Mustafa Cangür Pamuk tarafından dün öğlen Zafer Meydanı’nda dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a destek amaçlı basın açıklaması yapıldı. Sendika üyeleri de açıklamada hazır bulundu.
“ERMENİSTEN TESCİLLİ SALDIRGAN”
Genç Memur-Sen Başkanı Vekili Pamuk, Türkiye ve Azerbaycan’ın tüm diplomatik ilişkilerin ötesinde birbirlerine kardeş diyen iki ülke olduğunu belirterek, “İki devlet ve tek millet olmanın tarihsel şuuru gün geçtikçe daha fazla anlam kazanmakta ve pekişmektedir. Bu kardeşlik hiç şüphesiz tarihte devletlerarasında ortaya konulan en samimi ve kadim dostluk olarak diplomasinin ‘Devletlerin dostları yoktur, çıkarları vardır.’ teamülüne de meydan okumaktadır. Kardeş ülke Azerbaycan’da son zamanlarda yaşanan hadiseler kamuoyunun malumudur. Zira bu hadesinin bugünün meselesi olmadığını ve tarihe geçmiş kara bir leke olarak günümüze kadar geldiğini bütün dünya bilmektedir. Ermenistan 30 sene önce uluslar arası hukuku hiçe sayarak, Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgal etmiş ve bu işgal esnasında hiçbir ahlaki kural tanımayan saldırganlığı ile adeta bir katliam gerçekleştirmiştir. Azerbaycan topraklarının neredeyse beşte birini işgal eden ve milyonlarca insanı yurtlarından ederek, başta Hocalı da yaptığı soykırım ile insanlık suçu işleyen Ermenistan’ın tescilli bir saldırgan olduğunu biliyoruz. Ancak ne acıdır ki bütün dünya devletlerinin söz konusu ‘biz’ olunca ortaya koyduğu ‘üç maymun’ u oynama tavrı yine değişmemiş ve Azerbaycan’ın haklı mücadelesi her koşulda ulusulararası camiada örselenmiştir.” dedi.
“ULUSLARARASI HUKUKTA BM VE
DÜNYA ÜLKELERİ İNİSİYATİF ALMALI”
Azerbaycan’ın yaşanan kıyımlardan sonra kendi öz toprağını geri almak için her türlü meşru gayreti sarf etmesine rağmen uluslararası camianın duyarsız kaldığını kaydeden Pamuk, “Ermenistan bu durumdan güç alarak şımarık tavrını sürdürerek her koşulda provakasyonlarını sürdürmeye devam etmiştir. 28 Eylül sabahı Ermenistan silahlı güçlerinin yeniden ahlaksızca yaptığı saldırıya meşru müdaafa hakkını kullanan Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bir yanda kendi toprakları işgal edilen kardeş ülke, diğer yanda ise işgalci konumunda olan bir ülke varken; Bizlere de ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyen iradenin arkasında durarak, haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında omuz omuza mücadele vermekten başka seçenek yoktur. Bu saiklerle uluslar arası hukukun işletilmesi noktasında; başta BM olmak üzere bütün dünya ülkelerini inisiyatif almaya ve Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına karşı tavır almaya davet ediyoruz.” diye konuştu.
“İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ”
Pamuk, Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği güçlü desteğin sadece devletler arasındaki kardeşlik hukuku sebebiyle değil aynı zamanda 30 yıldır kardeş Azerbaycan’a yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepki olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “Ama bilinmelidir ki Türkiye’nin Azerbaycan’a yardımı ve desteği de ‘Her nasıl istiyorlarsa öyle.’ olur. Bizler, bugün (dün) Ermenistan’ın uluslar arası hukuku hiçe sayarak, dost ve kardeş ülke Azerbaycan topraklarına yönelik haksız saldırılarını, insanlık dışı işgallerini protesto etmek, hiçbir şekide izahı olmayan hukuksuz saldırılar nedeniyle şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimizi anmak ve ne olursa olsun Azerbaycan halkının yanında olduğumuzu açıklamak için buradayız. Tekrar Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor; İki Devlet Bir Millet olduğumuz Azerbaycan halkının yanında her fırsatta koşulsuz olarak duracağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti