Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

AZICIK ÖRNEK ALSAK

Önceki yazımızda 17-25 Aralık dosyasının üstünün onca iddiaya rağmen nasıl kapatıldığını konu etmiştik. Bu yazımızdan sonra, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni röportajında tarafsız bir savcı tarafından yargılanmak istediğini dile getirdi. Tabii öyle bir savcı bulabilirse!
***
Aslına bakarsanız yolsuzluk iddiaları sadece Türkiye’de yok. Ancak tüm dünyada yolsuzluk mutlaka araştırılan ve gereğinde cezalandırılan ciddi bir suç. Dünyada kimse “kumpastır” diyerek, davaların üzerini örtmüyor. Ya da Savcıları değiştirip olayın üzerine perde çekmiyor. Zaten büyük ülke olmanın yolu da bu.
***
Örnek mi? İşte bizi hep kıskanan Almanya.
Bir çok haber ajansında yer bulan habere göre, Alman emniyeti 9 Eylül’de bir yolsuzluk operasyonu nedeniyle Almanya Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı binalarını basarak, arama yaptı. Savcılık bazı belgelere el koydu.
İşin bizi ilgilendiren yanı ise, operasyonunun 26 Eylül’deki seçimlere birkaç hafta kala yapılmış olması. Bu iki bakanlık da koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) yönetimindeydi. Ayrıca Maliye Bakanı Olaf Scholz, anketlere göre seçimi önde götüren SPD’nin başkanı ve bu seçimler sonrası muhtemelen Almanya’nın yeni şansölyesi olacak.
Peki iktidara bu kadar yakınken, dedikodusu bile seçmen davranışını etkileyebilecek olan bu olay sonrası, ilgili bakanlar ne yaptı biliyor musunuz? Maliye Bakanı bu “seçim kumpası” deyip engellemek yerine, “yapılanları tümüyle desteklemekteyiz” dedi. Adalet Bakanı ise soruşturmayı başlatan savcı hakkında soruşturma başlatmadı, görevden alıp yerine başka savcı da atamadı. Sonuçta, soruşturma devam ediyor. Kimse üstünü örtmeye çalışmıyor.
***
Yolsuzluk her ülkede oluyor. “Demokratik Hukuk Devleti” ile yönetilen ülkelerde bu yolsuzlukların hesabı sorulabiliyor. Ancak ülkemiz böyle yöneticilere sahip olduğunda, halkımız dinden, imandan bahseden ancak kul hakkı yemeğe devam edenlere destek vermediği zaman, bizi kıskanan Almanya’da olduğu gibi kişi başı milli gelirimiz 46.000 $ düzeyine çıkacak, muassır medeniyetler seviyesine yükseleceğiz.
Son Söz; “En tehlikeli insan tipi az anlayan, çok inanandır” Anton Çehov

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER