Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aziz vatanımıza hizmet, namus borcumuzdur

Bu haberin fotoğrafı yok
Aziz vatanımıza hizmet, namus borcumuzdur

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, teröristlerin ve terörü destekleyen mihrakların emellerine
ulaşamayacaklarını kaydetti. Çoban, “Kanımız ve canımız pahasına aziz vatanımıza hizmet, namus borcumuzdur” dedi

Afyonkarahisar’ın Yunan işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü, törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Afyonkarahisar’a Kuvvet Komutanları’nı temsilen gelen komutanlar, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
MİLLİ MÜCADELE
KOMUTANLARINA SELAM
Törende konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ülke gündemine dair önemli mesajlar verdi. Çoban, “Bundan 93 yıl önce arkamdaki binadan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni büyük bir başarı ile sevk ve idare eden Mustafa Kemal Paşa’yı, İsmet, Fevzi, Nurettin ve Yakup Şevki Paşa’ları rahmetle anıyor, Şanlı Ordumuzda, Emniyet Müdürlüklerimiz’de şu anda kahramanca görev yapan çok değerli komutanlarımıza, askerlerimize, her kademedeki emniyet mensuplarımıza da bu meydandan yürekten selamlarımı gönderiyorum” sözleri ile başladı. Çoban, “Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin Başkumandanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurduğunuz Cumhuriyet, bizlerin omuzlarında yükselecektir, sizler ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz, emanetiniz başımızın tacıdır, kanımız ve canımız pahasına aziz vatanımıza hizmet, namus borcumuzdur” dedi.
DEMOKRASİYİ
SUİSTİMAL EDİYORLAR
Ülkenin zor günlerden geçtiğini kaydeden Çoban, demokrasinin bazı kesimler tarafından suistimal edildiğini belirtti. Çoban, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bin bir zorluklarla kurduğumuz Cumhuriyet rejimini, çağdaş muasır devletler düzeyine çıkarma ve demokrasiyle taçlandırma idealine bağlı kalma irademiz, ne yazık ki içte ve dıştaki hain işbirlikçiler nazarında zaaf gibi algılanmaktadır. Temel hak ve Özgürlükleri genişletmek için atılan her adım, vatandaşla devlet arasındaki buzları eritip, kalıcı bağlar kurulmasına vesile olurken, bundan menfaati bozulan kesimler rahatsız olmakta, kolay kontrol edebildikleri kırılgan bir devlet düzeni işlerine gelmektedir. Her fırsattakendilerine sağlanan demokratik imkanları, sosyal düzeni bozma amacıyla suistimal etmektedirler” ifadelerini kullandı.
SOSYAL DÜZEN ÜÇ-BEŞ ÇAPULCUYA TERK EDİLEMEZ
Bazı kesimlerin ülkedeki olumlu gelişmelerden de rahatsız olduğunu söyleyen Çoban, merkezi sistemden ayrılarak sözde özerklik ilan etmeye çalışan HDP’li belediyeleri de eleştirdi. Çoban, “Bu kesimlerin hayatiyeti, varlıkları bu özgürlüklerin kullanılmasıyla vücut bulmakta, bilinen bütün demokrasi tarihinde hak ve özgürlükler, bu kesimlerin mücadelesiyle gelişmektedir. Bizde ise saydığım bu kesimler hak ve özgürlüklerden adeta rahatsız olmaktadırlar. Demokratik talepleri sorulduğunda üçüncü köprünün, üçüncü hava limanının durdurulmasını istemek, nasıl bir sivil toplumla karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir. Harcadıkları paranın neredeyse tamamı genel bütçe vergi tahsilatından yani Ankara’dan aktarılan gelirlerden oluşan yerel yönetimlerin (sözde) özerklik ilan etmeleri, demokrasiyle ilgili bir şeylerin yanlış anlaşıldığını göstermektedir. Demokrasi, hukuk devleti varsa kaimdir, yoksa demokrasi, devletin zaafı değildir, sorumsuzluk değildir, hesap vermemek değildir, keyfilik değildir, sınırsız küstahlıklara milletin sonsuz tahammülü değildir, sosyal düzenin üç beş çapulcunun yağma ve yıkımına terk edilmesi değildir” şeklinde konuştu.
DOĞUSU, BATISI
HER ŞEYİN FARKINDA
Terör örgütünün hiçbir zaman emeline ulaşamayacağını vurgulayan Çoban, şöyle devam etti:
“Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi sağlayacak tek dayanağımız, toplum olarak geliştirdiğimiz demokrasi kültürüne bağlı kalmamızdır. Eli kanlı terör örgütünün aylardır ısrarla sürdürdüğü isyan ve başkaldırı çağrısına milletimiz karşılık vermemiştir. Doğusuyla, batısıyla toplumun her ferdi, her şeyin farkındadır. Barışın ve huzurun mimarının kimler olduğunu bilmektedirler. Bir adım ötelerinde cereyan eden vahşet, yıkım ve kargaşayı görmektedirler. Irak’ta, Suriye’de yaşananların temelinde, etnik ayrımcılığın yattığını ve egemen devletlerin piyonu haline gelmiş gruplardan, hiçbirisinin iflah olmadığını idrak etmişlerdir. Önce işbirliği yaptıkları her etnik grubu, kullanım süresi dolunca ortada bırakmışlardır.”
ÖNÜMÜZDE İKİ SEÇENEK VAR
Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu, bu seçeneklerden birinin birlik, diğerinin ayrışma olduğunu hatırlatan Çoban, “Görülen o ki önümüzde iki seçenek var:Ya Kocatepe’de, Dumlupınar’da Kürdü’yle, Lazı’yla, Çerkezi’yle birlikte düşmanı yenip, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunanı bu topraklardan kovduğumuz ruha sahip çıkıp, kardeşliğimizi pekiştirmek, inadına kardeşlik türküleri söylemek, ya da Etnik kimlik ve mezhepçilik taassubu peşinde koşarak, bu dış güçlere maşa ve piyon olmak, Irak ve Suriye’ye benzemek… İkinci seçeneği ihanet ya da cehaletle benimseyenler şunu bilmelidir ki sizin gibi soysuzlar tarih boyunca vardı, millet olarak sizi iyi bilir, kolay tanırız, bu toprakların her karışında sizlere karşı verilen mücadelenin aziz hatıraları var. Ve bu hatıralardan aldığımız güç ve feraset sayesinde Allah’ın izniyle, milletimiz her türlü fitne ve musibeti bertaraf edecektir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)