Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Baba”ya eğitim desteği – Kocatepe Gazetesi

“Baba”ya eğitim desteği – Kocatepe Gazetesi
"Baba"ya eğitim desteği

Anne Çocuk Eğitim Vakfı ile Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan prokotol kapsamında Afyonkarahisarlı babalara, çocuklarının eğitim için destek veriliyor. Baba Destek Programı olarak adlandırılan programa, il merkezinde 60’a yakın baba katılıyor

AİLE içi şiddetin engellenmesi ve çocukların daha iyi yetişmesi için Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen Baba Destek Programı (BADEP), Afyonkarahisar’da başarı ile uygulanıyor. Millet Hamamı olarak bilinen Kültür ve Semt Evi ile Halk Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlere yaklaşık 60 Afyonkarahisarlı baba katılıyor. Afyonkarahisar’da 12 hafta babalara, bir hafta da annelere verilecek eğitim, 4 grup halinde, grup üyelerinin belirlediği günlerde yapılı-yor. Eğitimlerde “Çocuğu anlamak, dinlemek ve anlatmak, olumlu davranış geliştirme, sosyal-duygusal gelişim, zihinsel gelişim, başarı ve çaba, okul, ders, arakadaşlar ve baba” gibi başlıklarla baba-çocuk ilişkisi geliştirilmeye çalışılıyor. Eğitimler, yazılı ve sözlü olarak, babaların deneyimlerinin paylaşılmasıyla renkleniyor.
Babalar da anneler
kadar önemli
BADEP Eğitimcisi Kuddusi Kızılkaya, bu uygulamanın Afyonkarahi-sar’da bu yıl başladığının altını çizdi. Kızılkaya, BADEP’ten yararlanmak isteyen babaların İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’ne başvurabileceklerini söyledi.
Kızılkaya, “Babaların çocuk gelişiminde önemli olduklarını fark etmeleri, çocukları ile birlikte vakit geçirmeleri, birlikte eğitim yapmalarını, evlilik ve aile içi iletişimlerini geliştirmelerini, şiddet içeren davranışlarını değiştirmelerini hedefliyoruz. Çocuğun gelişiminin desteklenmesinde babalar en az anne-ler kadar önemlidir” dedi. (Kocatepe)