Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erdoğan Emre

BAĞ-KUR BİNASI YERİNE YAPILACAK OLAN OTOPARK / Erdoğan EMRE (Mimar)

Kurra Camii’nin bitişiğindeki yıkılan eski Bağkur binasının arsası tümüyle kesif kayalık idi. 1971-72’de bu küçük kayalık Belediye’nin Halımoru’lu Hüseyin ustası tarafından dinamit vb. patlatıcılarla ortadan kaldırılmış, zemin 4 metre kadar aşağıya indirilmişti. Ben o yıllarda Belediye mühendisi idim.
Bölgede 1965’lerde başlayan yol genişletme vb çalışmalar sırasında büyük çaplı istimlakler yapılmış, o yılların geçerli imar kanununa göre bölgede yapılan 18.’inci madde uygulaması rahatça sonuçlandırılarak yeni parselasyonlar ihdas edilerek halka satılmıştı. Hatta bu düzenleme sırasında uzun süre Cami hizasında ve karşısında yer alan eski tek katlı dükkanlar 3-4 m havada kalmıştı. Bağkur’a verilen bu arsanın zemini tümüyle kayalık olması yüzünden bodrum yapılamamıştı.
Şimdi belediyemizin burada KATLI OTOPARK yapma düşüncesi varmış; mantıken en az 2 bodrum katı yapılmadan böyle bir işe kalkışmak hatalı olur, bölgenin özelliği sebebiyle cadde kotundan en fazla 3 kat izin verilmesi lazım (o da Kurra Camii zaten 1 kat yukarda olduğu için), bunları dikkate alarak; oluşacak büyük maliyetin böyle bir operasyona değip-değmiyeceğini düşünmek gerekir.
Bana kalırsa, bu nadide ve stratejik konumdaki arsanın AKTİF YEŞİL SAHA olarak değerlendirilmesi ve yetkin mimarlarca projelendirilerek halkın kullanımına açılması çok daha isabetli olacaktır düşüncesindeyim.
Çok elzem bir ihtiyaç olan katlı otopark için de İmaret Camii çevresinde bir yer aramak, (mesela yeni yapılan WC gurubunun olduğu yerde büyük bir saha yeraltında 2 katlı otopark için uygun olurdu); Camiin üst tarafında, karpuz sergisi yapılan yer ve etrafında yapılacak istimlak ile bu sorunun kısmen giderilebileceğini tahmin ediyorum.
Ayrıca, hiçbir anlamı ve işlevi olmayan Yoncaltı Camii arkasındaki 2 büyük blokun yıkılıp 2 bodrum+2 kat olarak otopark yapılması, keza artık işlevini tamamen yitirmiş olan Otpazar Camii arkasındaki çarşı grubu içindeki kullanışsız otoparkın yıkılıp yeniden , 1 bodrum+3 katlı otopark olarak düzenlenmesi gerekli ve şarttır diye düşünüyorum; umarım yetkili ve ilgililer de benim gibi düşünürler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER