Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bağımlılıkla mücadelede elimiz-kolumuz bağlandı” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Bağımlılıkla mücadelede elimiz-kolumuz bağlandı”

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğü faaliyetleri bir süreliğine bırakma kararı aldı. Baykara, yetkili kurumlardan gerekli desteği görmemekten şikayetçi

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, duygusal bir “veda bülteni” ile etkin mücadele yaşamının bir süreliğine bıraktı. Baykara açıklamasında, “Bağımlılıkla ortak mücadele etmemiz gereken kurumlar bizim elimizi kolumuzu bağlamıştır. Yaklaşık üç yıldır temsilciliğini yürüttüğüm derneğime zarar vermemek için aktif çalışmalarımı bir süre pasif hale getireceğim” dedi.
Afyonkarahisar’daki uçucu madde bağımlıların durumunu ilk kez UMUD’un gündeme getirdiğini hatırlatan Baykara, “İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ilk göreve başladığımızda bizlere ilgi gösterdiler. Bizler etkinliklerimize davet ederek kendileriyle ortak çalışmalar yaptık. Ne olduysa 5898 sayılı uçucu maddelerin zararlarından insan sağlığının korunmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle oldu. Bu kanun İl Sağlık Müdürlüklerine çok önemli görevler yüklemektedir.Biz bu görevlerin yeterince yerine getirilmediğini seslendirdiğimizde ilgili müdürlükle ilişkilerimiz kopma noktasına gelmiştir” ifadelerini kullandı.
Tütün ve uçucu maddelerle ilgili olarak kurulan kurulların toplantılarına davet edilmediklerini söyleyen Baykara, “Sera tipi kafelerin kanuna muhalif olduklarını 18 yaşından küçüklere sigara alkol satışının denetlenemediğini tekel bayilerinin nöbetçi eczane gibi uzun süre açık kaldığını açıkladık. Bir dahaki toplantılara davet edilmediğimiz gibi bu sıkıntılar hala devam etmektedir.
Uçucu maddeler in kontrolü için oluşturulan kurula sivil toplum kuruluşu olarak derneğimiz yine özellikle davet edilmemiştir. Memur düşüncesiyle bu sorunların çözülmesi imkansızdır. Mutlaka gerçek gönüllü kuruluşlardan yardım alınmalıdır” diye konuştu.
Baykara, 6 Ocak 2011’de Ankara’da yapılacak Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi’nin toplantısına katılacağını hatırlatan Baykara, Afyonkarahisar’da yaşadığı sıkıntıları o toplantıda anlatacağını belirtti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti