Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahar, bayramla geldi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bahar, bayramla geldi

Sandıklı İlçesi Selçik Köyü’nde Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Selçik Köyü Festival Alanı’nda Bahar Bayramı gerçekleştirildi

Selçik Köyü’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sekreteri Yusuf Coşkun, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Doğanın yeşille buluştuğu, insanların sevgiyle kucaklaştığı bu güzel günde yalnız bırakmayarak, barış ve kardeşlik türküsü söylemeye gelen tüm konuklara teşekkür ederim”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Coşkun, şöyle devam etti:”http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Bahar Bayramı etkinliğimizin amacı insanlarımızı kaynaştırmak. Hz. Ali’nin doğum günü de olan bu günde baharı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde karşılamaktır. Bizler bu günü doğanın canlanması, bolluğun ve bereketin simgesi olarak görüyoruz. Karanlığın aydınlığa, acı ve sıkıntıların, sevince ve huzura, kin ve düşmanlığın barış ve dostluğa, ikiliğin birliğe dönüşmesini diliyoruz. Onun içinde tüm insanlığın Bahar Bayramını birlik ve beraberlik içinde kutlamasını temenni ediyoruz. Canlar, bizler bu günü kardeşliğin, dostluğun, yarenliğin yeşerdiği bir gün olarak görüyoruz. Bu dostluğun, bu kardeşliğin, bu yarenliğin yeşerebilmesi için öncelikle bu güzel vatanımıza, bayrağımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.”http://m.kocatepegazetesi.com/”Sandıklı Tuncay Sağlık Saz Ekibi’nin türkülerinin ardından Selçik Köyü Semah Ekibi gösteri sundu.Dernek Üyesi Hasan Hüseyin Gümüşay ise, “http://m.kocatepegazetesi.com/”4. geleneksel Bahar Bayramı hayırlı olsun”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi. Gümüşay, şöyle konuştu:”http://m.kocatepegazetesi.com/”Kültürlerin ve geleneklerin yozlaştığı bir dönemdeyiz. Hayat şartlarının ne kadar ağır olduğunu hepimiz hissediyoruz. Ülkemizde ve dünyada yaşanan sorunları ve sıkıntıları biliyoruz. Ancak buna rağmen biz Ankara’dan, Antalya’dan, Denizli’den İzmir’den ve ülkemizin her yerinden birlik, beraberlik, kardeşlik duygularını pekiştirmek ve geleneklerimizi yaşatmak amacıyla Köyümüzde buluştuk. Bu anlamda Nevruz insanlığın var olduğu günden itibaren, araştırmalara göre insanlığın var olduğu günden itibaren var olduğu söyleniyor. Ancak Hacı Bektaşi geleneğine göre Nevruz yeni gün, ilkbaharın başlangıcı, Hz. Muhammed’in Peygamberliği’nin ilan edildiği gün, Hz. Ali’nin doğum günü ve evlilik günü. Bu günde yapılan nevruz bayramı bahar bayramıdır. Dönülen semahlarımız nevruz semahıdır. Bugünde kırlara çıkılır, ateşler yakılır, tohumların canlandığı gündür.”http://m.kocatepegazetesi.com/” Ankara’dan Ozan Aslan Şimşek ve Alevi Kültür Dernekleri Afyonkarahisar Şubesi’nin Türk Halk Müziği Korosu da birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Program ikramlar ve halaylarla sona erdi. (AA)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti