Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BAHARDA SEÇİME HAZIR OLUN

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı konuşmalarda “Yirmi dördünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin. Ha ondan sonra bu faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz”, “Ahdim olsun ki; faizler enflasyon ve cari açık düşecek” cümlelerini kurmuştu. AKP iktidarının üzerinden 20 yıl, bu sözlerin üzerinden ise üç buçuk yıl geçti. Sonuçta dolar cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Enflasyon çift hanelerde yukarı koşar hızda tırmanmaya devam ediyor, faizi düşürmek için atılan taklaların haddi hesabı yok.
*
Uzun zamandan beri iktidarın yanlışlarını dilimiz döndüğünce ifade ediyoruz. Kimi zaman yazdıklarımızı doğru buldunuz, kimi zaman “bu adam da abartıyor” dediniz. Birçok konuda da haklı çıktık. Ancak ülkemizin hızla irtifa kaybetmesine rağmen, bizim söylediklerimiz, yazdıklarımız sadece belirli çevreleri etkiliyor. İktidar yandaşları, nedense(!) muhalif seslere kulaklarını tıkıyor. Adeta üç maymunu oynuyor. Ben de bugün son günlerde iktidarın içinden, yandaşlardan gelen tepkileri yazmaya karar verdim. (AKP’den istifa edip, yollarını ayıran, şu an başka siyasi partilerde boy gösteren nice siyasetçinin söylemlerine de kulakların tıkalı olacağını düşündüğümden sadece hala partiyle organik bağı devam edenlerden bir kısmının söylemlerini paylaşacağım.)
Eski AKP milletvekili ve Yeni şafak yazarı Mehmet Metiner “AKP’de her düzeyde ciddi bir kibir-böbürlenme var. Dahası ve en fenası bu kibir dolayısıyla milletle inatlaşma da var” “İktidarın şehvetine düştük. Kibir budalalarına dönüştük. En fenası bizim iktidar taşıyan garip gurabadan, fakir fukaradan koptuk. Onların ulaşamadığı insanlar haline dönüştük. Onlara uğramaz olduk… Kaptan müsait bir yerde inecek var.”
Bir dönem iktidarın ateşli savunucularından, Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak “Bu yolun yolcularının gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar ve kaçtıklarını sandıkları akıbete doğru koşmaya devam ediyorlar”
AKP eski milletvekili ve AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar “Elbette, ekonomik sorunları göz ardı edemeyiz, sıkıntıların farkındayız”, “Toplumsal desteği kaybediyoruz”.
En yandaş gazeteci Nagehan Alçı “Toplum 19 yıllık AK Parti döneminde dinden uzaklaştı”, “Başkanlık sisteminin Türkiye’ye fayda sağlayacağını söylemiş ve yanılmış bir gazeteciyim”
*
Dolar kurunun 9 TL’yi geçmesinin ardından ekonomimiz çok büyük bir açmaza girdi. Ülkemizin geleceği açısından erken seçim kaçınılmaz oldu.
Demirel’in dediği gibi tencerenin deviremeyeceği hükümet yoktur. İktidar istemese de önümüzdeki baharda seçime hazır olun.
Yandaşların bile gemiyi terk etmeye başladığı şu günlerde karar sizde.
Karar, bu ülkenin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini düşünen sağduyulu vatandaşlarımızda. Karar için vakit daralıyor.
Son Söz; “Kaderiniz karar anlarınızda biçimlenir” Antony Robbins

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti