Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bahçeşehir evinde kazandı 2-1 – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off
Bahçeşehir evinde kazandı 2-1

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi 3. Maçta Afyon Belediyespor Bahçeşehir Kolejine konuk oldu. Ortada geçen maçın ilk yarsında 5 kez üstünlük el değiştirdi, 9 kez de eşitlik oluştu. Karşılaşmaya iki ekip de tempolu ve istekli bir şekilde başladı. Arka arkaya üçlüklerle bu maça daha iyi başlayan Hakan Yapar’lı, Bahçeşehir ilk dakikalardan öne geçti. Bu dakikalarda Altan Erol ile etkili olan Afyon ise 5 dakika kala 12-12 skora dengeyi getiren taraf oldu. Savunmasını ilk iki maça göre iyileştirse de zaman zaman açıklar vermeye devam eden Bahçeşehir karşısında Afyon, bu fırsatları iyi değerlendirdi ve öne geçen taraf oldu. Bahçeşehir ise Kerem Gönlüm’ün ribauntlardaki üstünlüğünün katkısıyla 8-0 seri yakaladı. Ancak fark bu seriyle 1’e düşmüş olsa da son saniyede Pullen ile basketi kaydeden Afyon, ilk çeyreği 27-24 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe DJ White ile pota altından etkili başlayan Bahçeşehir, arka arkaya kaydettiği sayılarla Afyon’a molayı aldırdı. Moladan sayıyla dönemeyen Afyon’u Kerem Gönlüm ile cezalandıran Bahçeşehir, farkı eritmeye devam etti ve 5 dakika kala skora 35-35 dengeyi getirdi. Dışardan ilk iki maçın aksine daha yüzdeli oynayan Bahçeşehir, skorda öne geçerek 41-37’yle farkı 4’e çıkardı. İlk iki maçın Afyon adına adeta kahramanı olan Cevher Özer ise bu dakikalara kadar maçta susan oyuncu olurken en kritik yerde üçlüğü kaydederek, rakibin farkı açmasını önledi. Kalan dakikalarda üstünlüğün el değiştirmeye devam ettiği ikinci çeyrek 46-44 Bahçeşehir’in üstünlüğüyle tamamlandı.
Afyon’da Pullen, Bahçeşehir de ise DJ White ve Hakan Yapar 12’şer sayıyla ilk yarının skorerleri oldular. Asistler de ise 11-4 ile üstünlük Bahçeşehir’in oldu.
Üçüncü çeyreğe İbrahim Yıldırım ile iyi başlayan Afyon, tekrar öne geçti. DJ White ile cevap veren Bahçeşehir ise tekrar öne geçti. Ayrıca bu çeyrekte de ikinci şans toplarından yararlanmaya devam etti. Ancak Pullen’i durdurmakta zorlanan Bahçeşehir, farkın 6’ya çıkmasıyla 61-55’te molaya gitmek zorunda kaldı. Moladan Bahçeşehir dönemese de rakibini iyi savunarak sayı bulmalarını önledi. Ancak Cevher Özer ile boyalı alandan çok değerli sayılar kaydeden Afyon farkı da lehine açtı. Üçüncü çeyrek 66-61 Afyon üstünlüğüyle tamamlandı.
Son çeyreğe Bahçeşehir hem savunma hem hücumda çok etkili bir başlangıç yaptı. DJ White pota altında geçit vermezken, Yiğit Can Turna ile üçlüğü kaydeden Bahçeşehir 7 dakika kala öne geçti ve 70-68 ile Afyon’a mola aldırdı. Serinin bu maçında diğer maçların aksine Dixon çok etkili olamasa da Hakan Yapar ve Yiğit Can Turna ikilisiyle hücumda müthiş bir ivme yakalayan Bahçeşehir 75-69 ile farkı 6’ya kadar çıkardı. Bu dakikalarda hücumda istediğini yapamayan Afyon, rakibine cevap vermekte zorlandı. DJ White ve Dixon ile arka arkaya kritik üçlüklerle farkı 10’a çıkaran Bahçeşehir 1 dakika kala çok önemli bir avantaj yakaladı. Kalan dakikalarda farkı koruyan Bahçeşehir karşılaşmayı 85-75 skorla kazanarak seriyi 2-1 getirdi.
Karşılaşmayı Bahçeşehir’de Hakan Yapar 23 sayı, DJ White 21 sayı, ve Yiğit Can Turna 14 sayıyla galibiyetin en etkili isimleri oldu. Afyon da ise Pullen 18 sayı, Cevher Özer 15 sayı ve Hadi Özdemir ile Altan Erol ikilisi 10’ar sayıyla karşılaşmayı tamamladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti