Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu, 79 milyon liralık yatırım için geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu, 79 milyon liralık yatırım için geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde tesis edilen toplam 15 tesisten 11 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 4 adet tesisin ise temelini atacak. Bakan Eroğlu, Şuhut ilçesinde ise 14 adet tesisten 6 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 8 adet tesisin temelini atacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bugün saat 10.30’da Sinanpaşa Belediyesi önünde ve saat 14’te Şuhut Ulu Cami önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimleri ile 78 milyon 600 bin TL yatırım bedelli 29 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Bakan Eroğlu programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şuhut İlçesi’nde inşa edilen 3,3 milyon TL yatırım bedelli Limak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonu’nu hizmete alacak. Ayrıca Şuhut’ta 5 milyon TL yatırım bedelli mezbahane ile 200 kişilik Yatılı Kız Kuran Kursu’nun da temellerini atacak. Sinanpaşa’da ise Afyonkarahisar Valiliği tarafından inşa edilen 8 derslikli Merkez Atatürk İlkokulu, 6 derslikli Garipçe Ortaokulu ve 8 derslikli Kırka İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirecek.
29 YENİ TESİS
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde Şuhut’ta DSİ tarafından inşa edilecek 4 adet taşkın koruma tesisinin, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet Şuhut İ.M.B Binası’nın ve DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temellerini atacak. Bakan Veysel Eroğlu, aynı merasimde Şuhut’ta hizmete alınacak Aydın Göleti, Balçıkhisar Şehit Uzman Çavuş Nurullah Oymak Göleti ve Sulaması ile Kayabelen Göleti Sulaması Rehabilitasyonu ile MGM tarafından yapımı tamamlanan Afyonkarahisar Meteoroloji Radarı ve OGM tarafından yapılan projelerin de açılışını gerçekleştirecek.
Eroğlu, Sinanpaşa ilçesinde OGM tarafından yapılacak tesislerin, DKMP Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 2 adet tesis ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu’nun temellerini atacak. Yine Sinanpaşa’da DSİ tarafından yapımı tamamlanan Boyalı Göleti, Güney Göleti Sulaması ve 1 adet taşkın koruma tesisinin, DKMP tarafından hizmete alınacak 1 adet tesisin, OGM tarafından yapılan projelerin ve MGM tarafından tamamlanan 3 adet tesisi de hizmete alacak.
Açılışı yapılacak tesislerle Afyonkarahisar’da toplam 15 bin 510 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Böylece Afyonkarahisar’ın münbit topraklarına bereket katılacak. Ayrıca temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle toplam 3 ilçe, 2 köy ve 1 belde de taşkın zararlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış kapsamında Sinanpaşa ve Şuhut’ta ki ormancılık ve ağaçlandırma projelerini de açıklayacak. Projeler arasında; Şuhut İ.M.E Binası, yangın gözetleme kulesi, orman köylülerine Or-Köy kredisi verilmesi, gelir getirici tür tesis edilmesi, fidan üretim çalışmaları ile ağaçlandırma, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarının yapımı yer alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)