Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu: Doğalgaz hassas ve bilinçli kullanılmalı

Saygı duruşu ve İstiklal
Bakan Eroğlu: Doğalgaz hassas ve bilinçli kullanılmalı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan İscehisar Doğalgaz Hattı Giriş İstasyonu’nun açılışında söz alan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, “Güzel bir hizmete hep beraber şahitlik yapıyoruz. Gerçekten doğalgaz bu bölge için çok önemli. Bu bölge iklim olarak en sert geçen bir bölgemizdir. Dolayısıyla ısınma her zaman birinci önceliğimizdir. Yine bölge üretiminin en fazla olduğu bölgedir. Üretim içinde ucuz enerji önemli. Bu ikisini de doğalgazla burada bugün gerçekleştiriyor olmamızın büyük mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Gerçekten ilimizde doğalgazın dışında jeotermal ısınmanın da önemli bir yeri vardır. Jeotermal enerjide ucuz ve yeşil bir enerji diyebileceğimiz bir enerji kaynağıdır ve insanlarımızın hayatını kolaylaştırıyor. Enerjiyi ne kadar ucuza temin edebilirsek kalkınmamız o derece kolay olacaktır. İnşallah daha fazla üretimi ve geliri bu doğalgazla bu bölgemiz elde eder. Bunun yansıması da öncelikle ilimize, daha sonra da bütün ülkemize olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle doğalgazın İscehisar’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen İscehisar Doğalgaz Hattı Giriş İstasyonu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, ekmeğini taştan çıkaran insanların yaşadığı bir ilçede bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
İscehisar’a kazandırılan hizmetlere hükümet olarak büyük önem verdiklerini belirten Eroğlu, “Burada yapılan çalışmalara baktığımız zaman istediğiniz her şey yapıldı. ‘Dere ıslahı’ dediniz, 11 tane dere ıslahı yaptık. Baraj istediniz, bunları da yaptık.” ifadesini kullandı.
Sulama alanında da büyük adımlar attıklarını anımsatan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Ayrıca hükümetimiz Emniyet Müdürlüğü ve lojmanını yaptı. Çok sayıda okul yapıldı buraya. En çok arzu ettiğim, üstgeçit vardı. Kazalar oluyordu. Hatta bir keresinde Ankara’ya giderken biz de büyük bir kaza geçirmiştik. Geçen yıl sayın Başbakanımız ‘derhal yapılsın’ diye talimat verdi ve o da yapıldı. Karahisar Tüneli açılırken burası da Başbakanımız tarafından açıldı. Doğalgazda emniyet tedbirleri alınması çok önemli. Doğalgazın hassas ve bilinçli şekilde kullanılması lazım. Buna azami ölçüde vatandaşlarımız dikkat ederse isabet olur.”
Düzenlenen törende AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Halil Ürün, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AKSA Afyokarahisar Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Müdürü Murat Ceran’da birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Eroğlu, Doğalgaz Hattı Giriş İstasyonu’nun açılışını gerçekleştirdi.