Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu, Kızılören’e yapılan yatırımları açıkladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu, Kızılören’e yapılan yatırımları açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer Bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Kızılören ilçesinde önemli yatırımlara imza atıldığı bildirildi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kızılören’de yeni yatırım stratejilerinin belirlenerek, planlamaların hızlı bir şekilde uygulamaya konulduğu ifade etti. Kızılören’li vatandaşların hasretle beklediği Kızılören Göleti ve Sulaması işinin önümüzdeki yaz tamamlanarak hizmete alınması planlandığını kaydeden Bakan Eroğlu, projenin tamamlandığında toplam bin 440 dekar arazinin suya kavuşturulacağını söyledi.
“100 MİLYON TL
ÖDENEK AYRILDI”
Afyonkarahisar’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Bakan Eroğlu, “Bu tesisler için her ilçeye önemli miktarda yer altı sulama sistemleri yapılmaktadır. Yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kızılören’i daha yeşil bir ilçe haline getirmek maksadıyla 2003-2011 yılları arasında 4.150 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 420.000 adet fidan dikimi gerçekleştirilmiş, 1 adet kent ormanı tesis edilmiştir. Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde ise 2010-2011 yılında 55 bin adet fidan üretimi yaptırılmış ve vatandaşlara ek gelir sağlanmıştır.” dedi.
“60 KİLOMETRE YOL ÇALIŞMASI YAPILDI”
İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Kızılören’e yapılan yatırımların oldukça fazla olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Kızılören ilçesine 2003-2011 yılları arasında 4.101.343 TL zirai destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 431.000 TL maddi destekte bulunulmuş, Kızılören İlçesine bir adet çöp kamyonu hibe edilmiştir. Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek 7 adet transfer istasyonu tamamlanarak hizmete alınmıştır. Katı atık hususunda Kızılören Belediyesi’nin de üye olduğu Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği kurulmuştur. Birliğin nüfusu 55 bin olup, yıllık kapasitesi 23.086 ton’dur. Kızılören ilçesinde Emniyet Amirliği Binası tamamlanarak vatandaşların istifadesine sunulmuştur. Yine İl Özel İdaresi tarafından Kızılören ilçesinde 62 km yol çalışması yapılmış, 3 adet içme suyu tesisi yapımı, 5 adet sondaj kuyusu işi tamamlanmış ve 4 köye çocuk oyun alanı yapılmıştır.” diye konuştu.
“YATIRIMLAR
DEVAM EDECEK”
Kızılören ilçesindeki köylere toplam 31 bin 308 m2 parke taşı döşendiğini ifade eden Eroğlu, “Yine Kızılören’lilere hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderilmiştir. Kızılören ilçemizin layık olduğu en güzel hizmeti alabilmesi için gerçekleştirdiğimiz yatırımlara devam edeceğiz. Kızılören ilçemize yapılması gereken yatırımları ve hizmetleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2012 yılını hamle yılı ilan ettiğimiz Afyonkarahisar’ımızın her bir köşesine hizmet götürmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)