Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu Zonguldak’ta – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu Zonguldak’ta – Kocatepe Gazetesi
Bakan Eroğlu Zonguldak'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Zonguldak’ta Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Zonguldak’ta derelerin çok problemli olduğunu, şu ana kadar 26 dereyi ıslah ettiklerini belirterek, kentte 21 derenin daha ıslahını yatırım programına aldıklarını, herhangi bir ödenek sıkıntısının da olmadığını söyledi.
Bölge için Batı Karadeniz Kalkınma Projesi’nin (BAKAP) önem taşıdığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da konuyu yakından takip ettiğini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, şöyle konuştu:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”BAKAP, bu bölgeye hayat verecektir, çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Zonguldak, belki bütün dünyaya malların ihraç edileceği yer haline gelecektir. Filyos Vadisi Projesi de deniliyor. O bölge için biz gerek dere ıslahı, gerek çevre düzenlemesi ile yapılacak barajlara yönelik hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü iş merkezlerinin ve organize sanayi bölgelerinin su ihtiyaçları olacak. ‘Yerden tasarruf edelim’ diye dereyi de barajlar yapılmasına göre planladık. Barajların bazılarının projeleri hazırlanıyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yüzde 58,8’i ormanlarla kaplı kentte önemli zenginliğin bulunduğunu ifade ederek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Buraya çok önem veriyoruz. Daha önce Ankara’dan yürütülen orman köylerini destek ile ağaçlandırma ve erozyon kontrol hizmetlerini biz yeni yapılanmayla tamamen orman işletme müdürlükle-rine verdik. Bütün orman işletme müdürlükleri adeta bölge müdürlüğü, küçük bir genel müdürlük gibi hizmet görecekler”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye konuştu.
Zonguldak’ın dünyanın en güzel cennet köşelerinden biri olduğunu ve turizme açılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şu bilgileri verdi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu konuda da her türlü hazırlığa varız. Zonguldak’ta yayla ve doğa turizmini canlandırmak için projeler yapacağız. Yaban hayatıyla alakalı da çalışmalar var. Burada taşkınlar çok oluyor ve risk taşıyor. Bakan olunca otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurulması talimatını verdim. Burada 5 otomatik ölçüm istasyonu kuruldu. Kente çok sayıda katı atık bertaraf tesisi için destek de verdik. Özel sıkıştırmalı atık kamyonları gönderdik.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Prof. Dr. Eroğlu, Ulaştırma Bakanlığının çalışmalarıyla adeta destan yazdığına dikkati çekerek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Geçen yıl sonuna kadar 705 mil-yon lira sadece Zonguldak’a Ulaştırma Bakanlığı yatırım yapmış. Geçmişte ben biliyorum buraya komik rakamlar ayrılırdı. Şu anda 114 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Zonguldak’ta şartlar çok zor. Buraya yol yapmakla Konya’ya yol yapmak arasında çok fark var. Maliyetler yüksek. İnşallah bölünmüş yol tamamen bitirilecektir”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
KÖYDES kapsamında geçen yılın sonuna kadar köylere su ve yol getirebilmek için 62 milyon liralık kaynak aktarıldığını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kente gelişlerinin en önemli sebebinin de yatırımları hızlandırmak olduğunu, sadece kömüre bağlı kalmadan ilin gelişmesini sağlamak için çalışılması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bir gazetecinin Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün kaldırıp kaldırılmayacağına yönelik sorusunu “http://m.kocatepegazetesi.com/”Buradaki orman teşkilatı daha da güçlü hale getirilecek. Arazideki bütün çalışmaları, dere ıslahı, ağaçlandırma, erozyon kontrolü, orman köylüle-rine destek gibi bütün işler burada yapılacak. Dolayısıyla bölge müdürlüğü kalacak”http://m.kocatepegazetesi.com/” diye cevapladı.
Prof. Dr. Eroğlu “http://m.kocatepegazetesi.com/”Orman içi sular ticari maksatla kullanıma açılacak mı?”http://m.kocatepegazetesi.com/” sorusu üzerine de şunları söyledi:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu konuda yeni bir kanun çalışması yapılıyor. Başlangıçta içme ve kullanma suyu olarak, daha sonra da sulama maksatlı kullanılacaksa, bu sulardan faydalanacağız. Denize boşa akan suları değerlendirmemiz lazım. O bölge insanın içme, kullanma, sanayi ve zirai ürünlerini attırma maksadıyla suları kullanacağız. Onla alakalı yeni bir düzenleme yapacağız. Ticari maksatla da kullanabilir. Karadeniz’e boşa akan su, ticari gaye ile kullanıp istihdam sağlanacaksa ve şartlar uygunsa o konuda açığız.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına iştirak etti. (Kocatepe)