Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu’na hemşerilerinden tepki – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu’na hemşerilerinden tepki

PKK tarafından Dağlıca’da gerçekleştirilen baskında yaralanmasının ardından 13 gün süren hayat mücadelesine yenik düşen Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu’nun cenazesine rağmen gün içerisindeki programlarını iptal etmeyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na hemşerilerinden tepki yağdı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun gün içindeki açılış programlarını iptal etmemesine MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı tepki gösterdi.
ASLAN: TERÖR BU MİLLETİN KADERİ DEĞİL, BU BİR OYUN
Konuyla ilgili Yeha Muhabirine bir açıklama yapan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Aziz Aslan, “Bu bir zihniyet meselesidir. Şehitler bir kesimin değil bu ülkenin şehidi. Yönetildiğimiz iktidar döneminde terör maalesef tavizlerle azdırılmıştır” dedi.
Türkiye’nin birinci sıradaki sorunun terör olduğunu belirten Aslan, “Bir ülkede güvenlik yoksa o ülkeden gelişmeden ya da ilerlemeden bahsetmek mümkün değildir. Terör bu ülkenin kaderi değildir, bu bir oyundur. Terör bu milletin iradesi ile er ya da geç mutlaka çözülecektir. Askerlerimizi verilen tavizlerle her gün birer şehit haline geldi. Oslo’da görüşme yapanlar, Leyla Zana’yla 1 buçuk saat görüşme yapanlar Apo’ya ‘Sayın’ diyenler, bebek katiline ev hapsinden bahseden biz zihniyet Afyon’da bir üsteğmenin şehit olduğu bir günde programlarını iptal etmemesi hiçte yadırganacak bir durum değildir. Açılım safsatasından bu güne Son şehit üsteğmenimizle beraber 376 şehit verdik. Ancak milletin yüreğini yakanlar dünya turuna devam ediyorlar. Afyonkarahisar’ın ve milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.
GÖRGÖZ: AKP HÜKÜMETİNİN TERÖR KARIŞINDA HİÇBİR CİDDİ DURUŞU YOKTUR
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, AK Parti hükümetinin terör karşısında kararlı plotikalar üretemediğini ve resmen tıkandığını söyledi.
Görgöz, “Bunun tek nedeni de AKP’nin bu konudaki kararları kendisinin vermemesin kaynaklanıyor. Şehitler geldikten sonra yapılan operasyonlar, Başbakanın ve Bakanların söylemleri bu milleti hiçbir şekilde etkilememekte aksine acısını tazeleyerek daha da üzmektedir. AKP’nin verdiği tavizlerle terör eylemeleri sürekli artıyor. Suriye olayında da görüldüğü gibi iktidarın uluslararası politikada hiçbir yaptırım gücü yoktur. Bakanın tutumuna halkımız sandık karşına geçtiğinde cevap verecektir. Bakan Eroğlu’nun yaptığı ise AKP anlayışının yansımasıdır. 2002 yılında 0 terörle görevi devralan hükümet bu güne kadar bin 26 şehit verdi. Şehidimizin mekanı cennet, ailesinin yüreği ferah Afyonkarahisar’ın başı sağ olsun” dedi.
KUMARTAŞLI’DAN SESSİZ TEPKİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı ise “Büyüklerimiz her şeyin doğrusunu bilir ancak böyle acılı bir günümüzde bu basit açılışlar bu vatan için canını veren bir kardeşimizden daha mı değerli?. Bu sorunun cevabını ise yüce milletimiz versin’’ dedi.
Kumartaşlı’nın gözlerinin yaşlarla dolduğu an uzun süre konuşamadı. Tepkisini adeta sessiz dile getirdi.

“Terör bir an önce bitirilmeli”

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz ise cenaze törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, “Artık Leyla ile Mecnun oyunlarına son verin.
Bir an önce terör sorununun sonlanması için Meclis’te çalışma yapalım” dedi

Şehit üsteğmenin cenazesini taşıyan top arabası Kurtuluş Caddesi’nde ilerlerken bir grup vatandaş, cenazenin ardından yürüyen Bakan Eroğlu’na, “Apo’yu eve çıkaracak mısınız? Neden hep bizden ölüyor?” diye tepki gösterdi. Bakan Eroğlu sessiz kalırken, kortejdeki vatandaşlar ve polis ekipleri, protestocu grubu uzaklaştırdı.
Protestonun ardından MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, birlikte yürüdüğü Bakan Eroğlu’na dönerek, “Artık Leyla ile Mecnun oyunlarına son verin. Bir an önce terör sorununun sonlanması için Meclis’te çalışma yapalım” dedi. (Kocatepe)