Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu’ndan 2019 sözü – Kocatepe Gazetesi

Bakan Eroğlu’ndan 2019 sözü – Kocatepe Gazetesi
Bakan Eroğlu’ndan 2019 sözü

Afyonkarahisar’da bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesinde 50 Milyon TL tutarından 14 tesisin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay ilçesinde düzenlenen temel atma ve açılış törenine katıldı. Coşkulu bir kalabalık tarafından ilçe meydanında karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, Çay’a 50 Milyon TL tutarında yatırımla geldiğini söyledi. Törene katılan vatandaşlarla teker teker tokalaşan Bakan Eroğlu, AK Parti hükümetlerinin milletine verdiği sözleri yerine getirdiğini söyledi. Tamamlanan ve devam eden projelerin olduğunu dile getiren Bakan Veysel Eroğlu, ekiplerin gece gündüz çalıştığını dile getirdi. Dere yataklarına yönelik çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Eroğlu, “Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Bizim vatandaşlarımızdan da talebimiz şu var. Dere yataklarının işgal edilmemesi lazım. Başbakanlığının genelgesi var iki defa 2006 ve 2010 yıllarında. Bu genelge mucibince dere yataklarının üzerine dere sanat yapıları menfezler veya yan tarafına yapılacak yol gibi tesisleri belediye özel idare karayolları kim yapacaksa mutlaka DSİ’den görüş almaları gerekiyor. DSİ de buna göre bir ay içinde görüş vermek durumunda. İnşallah biz şu ana kadar bin 500 dereyi ıslah ettik. Bu bir rekordur. Sırf Afyonkarahisar da 150 ye yakın dere ıslah edildi. Bunların 2019 yılına kadar hepsini bitireceğiz. Hatta Afyonkarahisar’daki derelerin üzerindeki köprüleri karayolları hariç biz yapıyoruz” diye konuştu.
HERHANGİ BİR TALEP YOK
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklığının İğneada’ya planladığı üçüncü nükleer santralle ilgili açıklamada bulundu. Eroğlu, “Buna açıklık getireyim. Bu daha önce çok önce yıllar önce belki 10-20 önce Türkiye’de 3 şehirde nükleer enerji yapılması konusunda bir çalışma yapıldı. Bakanımız muhtemelen onu söyledi. Birisi Sinop birisi Akkuyu birisi de İğneada. Şu anda Sinop ve Akkuyu’da nükleer santral yapılıyor yapılacak yani. İğneadayla ilgili bir defa orada yapılan çalışmalar bizim koruma alanında milli parkların koruma alanında değil. İkincisi şu anda böyle bir talep de böyle bir müracaat da yok iki. Sadece bakanımız burada böyle bir çalışma yapıldığını ifade etmiş. Ama bizden her hangi bir talep de yok. Bu konuda herhangi bir çalışma da bize henüz intikal etmiş değil. Kaldı ki o alanda tamamen milli parkların dışında olan bir alan. Bunu özellikle belirtmek istiyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)