Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu’ndan 3 ayrı kutlama

Bakan Eroğlu’ndan 3 ayrı kutlama
Bakan Eroğlu'ndan 3 ayrı kutlama

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, su, hava ve toprağın süsü Ormanın Günü, canlıların temel ihtiyaçlarının başında gelen Suyun Günü ve Meteorolojinin Günü’nü ard arda kutladıklarını bildirdi

21 Mart Nevruz nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bakan Eroğlu, birbirlerini ve insan hayatını zincirleme olarak etkileyen orman, su ve havanın günleri hoş bir tesadüfle arka arkaya geldiğini hatırlattı.
Bakanlık olarak anasır-ı erbaa olarak bilinen ateş, su, hava ve topraktan ateş hariç üç alanda hizmet vermekten mutluluk duyduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, ‘’Su, hava ve toprağın süsü Ormanın Günü’nü 21 Mart, bütün canlıların temel ihtiyaçlarının başında gelen Suyun Günü’nü 22 Mart, Meteorolojinin Günü’nü ise 23 Mart’ta kutluyoruz’’ dedi.
Türkiye’de ormancılık politikalarının başında, ormanlarımızı korumak, orman alanlarını artırmak ve bozuk orman alanlarımızı da en hızlı bir şekilde rehabilite etmek geldiğini belirten Bakan Eroğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Bugün bizler, dünden daha dikkatli ve daha duyarlı ormancılık yapmak zorundayız. Bu süreçte geçmiş yıllardan çok daha farklı olarak Eylem Planları hazırladık ve uygulamaya koyduk. Aynı zamanda Sayın Başbakanımızın himayelerinde Milli Ağaçlandırma Seferberliğini başlattık. Su, hayat hakkıdır, hayata dairdir, hayatın kendisidir. Vatandaşına sağlıklı su temin etmek sosyal devletin asli vecibesidir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak biz bu şuurla 81 Şehir Merkezinin İçme-Kullanma ve Sanayi Suyu Temini Eylem Planı’nı hazırladık ve bütün illerimize ayrıca 34 milyon vatandaşımıza Avrupa Birliği standartlarında ilave içme ve kullanma suyu sağladık.”
Vatandaşlardan büyük zorluklar ile evlerine ulaştırılan suların israf etmeden kullanmalarını isteyen Bakan Eroğlu, yeni gün anlamına gelen Nevruz adını taşıyan Bahar Bayramının, Türk insanın tabiata duyduğu sevgi ve hoşgörüsünün bir simgesi olduğunu vurguladı.
Bakan Eroğlu, “Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın, birlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak Nevruz Bayramı’nı da kutlar, saygılarımı sunarım. Yarınlara daha yaşanılabilir, daha yeşil, daha güzel bir Dünya bırakmak dileğiyle Orman, Su ve Meteoroloji Gününüz kutlu olsun.” dedi. (Kocatepe)