Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu’ndan anlamlı temenni – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu'ndan anlamlı temenni

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yeni yıl mesajında vatandaşların, yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmesi temennisinde bulundu

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yeni yıl mesajını bir hafta önce yayınladı ve vatandaşların yeni yıla çevre duyarlılığı ile girmesini temenni etti. Eroğlu, “Almış olduğumuz koruma tedbirleri ve vatandaşlarımızın hassasiyeti neticesinde kaçak ağaç kesiminde azalma görülmüştür. Yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak çam fidanı kesimi yapanlara karşı denetimler sıklaştırılmıştır. Orman muhafaza memurları ve çok sayıda motorize ekiple koruma çalışmalarına devam edilmektedir.
Kaçak kesimin önüne geçilmesi maksadıyla yeni yıl ağacı olarak değerlendirilebilecek nitelikteki ormanlık alanlarda görevli sayısını artırdık. Bununla birlikte motosikletli seyyar koruma ekipleri hassas bölgelerde devamlı kontrol halinde olup, bu konuda jandarma ile işbirliği içerisinde hareket etmekteyiz” dedi.
Bakan Eroğlu, “Yılbaşında kaçak çam ağacı kesimine karşı başta büyük şehirlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesini bütün halkımızdan istirham ediyorum. Geleceğimizin teminatı ormanlarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Kaçak ağaç ve fidan kesenler hakkında hapis ve para cezası uygulanacaktır. Halkımızdan, ülkemizin ortak malı olan ormanlarımızda kaçak kesim yapanları 24 saat açık olan ALO 177 numa-ralı ücretsiz ihbar hattına bildirmelerini önemle isti-yoruz” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti