Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Güllüce’den “hava kirliliği” uyarısı

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Güllüce'den "hava kirliliği" uyarısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hava kirliliği riski taşıyan illeri uyardıklarını belirtti. Açıklanan verilere göre havası en kirli vilayetin Afyonkarahisar olduğu saptanmıştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’de 81 ilde kurulu bulunan 195 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu sayısının en az 330’a ulaştırılmasını hedeflendiğinin ayrıca ulusal mevzuat ve AB normlarının da bir gereği olarak ölçülen parametre sayısını her istasyonda arttığını ifade etti.
Türkiye gibi geniş bir coğrafyaya yayılan hava kalitesi izleme ağının hedeflenen istasyon sayısı ile tek bir merkezden yönetilmesi yerine daha etkin ve verimli bir hava kalitesi izleme için Türkiye genelinde 8 adet Bölgesel Temiz Hava Merkezi kurulması gerektiğine dikkat çeken Bakan Güllüce; “Bölgelerin merkezleri İstanbul, Samsun, Erzurum, İzmir, Adana, Konya, Ankara ve Diyarbakır illerinde yer alıyor” dedi. İstanbul ve Samsun THM kuruldu, diğerlerinin de en kısa zamanda kurulması hedeflenmiştir.
Bakan Güllüce; “Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı ile halkın çevresel bilgiye erişim hakkını gözeten ve karar vericiler ile yetkili otoritelere en doğru, güvenilir ve temsiliyeti yüksek hava kalitesi verisini sağlama amacı güderek çalışmalarını sürdürmekte olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu görev bilinciyle Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’nı hem işletimi ve yönetiminde iyileştirmeler yaparak hem de ağın ihtiyaca uygun olarak genişlemesini sağlayarak sürekli geliştiriyor” dedi.
HER VATANDAŞIN HAKKI
Ölçüm istasyonlarından elde ettiği verileri analiz eden Bakanlık, hava kirliliği sorunu yaşanan ve yüksek kirlilik potansiyeli olan illerdeki yetkili kurum ve kuruluşlar ile tüm ilgililere uyarılarda bulunuyor.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine uyarıda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: “İllerimizde kurulu bulunan 195 adet hava kalitesi ölçüm istasyonu ile hava kalitesini Bakanlıkça anlık olarak takip ediyor ve www.havaizleme.gov.tr web sayfası ile duyuruyoruz. Her bir vatandaşımız soluduğu havanın hava kalitesini bilme hakkına sahiptir. Hava kalitesinin etkin yönetimi amacıyla illerimizi hava kirliliği ve temiz hava kalitesi potansiyeline sahip iller olarak gruplandırıyor ve hava kirliliği potansiyeli bulunan illerimizden hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik eylem planlarını hayata geçirmelerini talep ediyor ve yazılı olarak tedbirlerin sıklaştırılması yönünde uyarıda bulunuyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti