Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Günay: “Afyon’u önemsiyorum” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Günay: “Afyon'u önemsiyorum”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür Merkezi’nde yaptığı açıklamada Afyon’dan övgüyle bahsetti. Bakan Günay, Afyon’u termal turizm ve gastronomi açısından önemsediğini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Uydukent’teki kültür merkezinde yaptığı incelemelerden sonra konuşmasında Afyonkarahisar’a ayrı bir yer ayırdı. Bakan Günay, “Afyonkarahisar Kültür Merkezi’ne önem veriyorum biliyorsunuz. Anadolu’da bizim çok sayıda 90’lı yıllarda siyasi saiklerle başlamış, yarım kalmış inşaatlarımız vardı. Bunların önemli bir kısmının proje yanlışlıkları da var. Mekan son derece büyük ama salonlar küçüktü. Afyon Kültür Merkezi bunlar arasında en düzeltilebilir, hızla tamamlanabilir olanlar arasındaydı. 1993’te başlamıştı. 2007-2008’e kadar kalmıştı. Şimdi tamamlamaya çalışıyoruz. Seçimlerden önce, hatta inşallah Mart içinde tamamlamış olacağız. Afyon’a güzel bir katkı olacağını düşünüyorum.” dedi.
Bakan Günay, “Ben Afyon’u termal turizm açısından, gastronomi açısından, sivil mimari açısından çok önemsiyorum. Afyon için bir başka güzel projemiz var: Müze. Afyon, Frig Vadisi çevresiyle önemli bir akeolojik zenginliği barındırıyor. Eski müzeyle bir becayiş durumumuz var TOKİ ile. Orada da protokol imzaladık. Sanıyorum ki 1 ay civarında Şubat sonunda, Mart’ta hem buranın açılışını gerçekleştirebileceğiz. O ta-rihlerde müzenin de inşaatını tamamlamış olacağız. O projeyi de en kısa sürede Afyon’da uygulamaya başlayacağız. Ben Afyon’un en kısa sürede damak tadıyla da Türkiye’de çok fazla öne çıkmasını arzu ediyorum. Çünkü bizim mutfak zenginliğimiz Türkiye turizmini dünyaya tanıtmak açısından çok özel alanlarımızdan bir tanesi. Türkiye’nin mutfak zenginliğini bütünüyle dünyaya tanıtmayı çok amaçlıyoruz. Ama bu alanda Afyon, galiba önde giden yerlerden bir tanesi olur” diye konuştu.
Afyon’daki termal yatırımlara da dikkat çeken Günay, “Afyonkarahisar’da çok yakında çok sayıda nitelikli turistik otel yatırımı girişimi var. Burada bir temel atmıştım, planlama çalışmalarımız devam ediyor. Yakında temel atma törenlerimiz olacak” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)