Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek, “Afyon önemli bir turizm ve ticaret merkezi oluyor”

Bakan Şimşek, “Afyon önemli bir turizm ve ticaret merkezi oluyor”
Bakan Şimşek, “Afyon önemli bir turizm ve ticaret merkezi oluyor”

Afyonkarahisar’a ilk kez gelmesine rağmen Afyonkarahisarlı milletvekilleri sayesinde şehri ve sorunlarını iyi bildiğini
anlatan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Her termal otelin bir fabrika olduğunu açıkladı.

Afyonkarahisar’da geleceğe yönelik muhteşem plan ve projeler olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, Afyorkarahisar’ın çok şanslı bir il olduğunu söyledi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekmeğini taştan çıkaran bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye’nin komşularına oranla doğal kaynakları, petrol kuyuları olan zengin bir ülke olmadığını söyledi. Afyonkarahisar’a ilk kez gelmesine rağmen şehrin sorun ve ihtiyaçlarını Afyonkarahisarlı milletvekillerinden bildiğini dile getiren Bakan Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar’daki her otelin bir fabrika gibi çalıştığını, fabrika değerinde olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar’ın önemli bir turizm ve ticaret merkezi olduğuna vurgu yapan Şimşek, havaalanı ile Afyonkarahisar’ın gelişiminin daha da hız kazanacağını anlattı.
KOBİ’ler Türkiye için çok önemli
Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Afyonkarahisar’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Mehmet Şimşek, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Türkiye için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Onun için önümüzdeki dönemde bütçelerimizi ne kadar sağlam temeller üzerine oturtursak o kadar kalıcı bir şekilde KOBİ’lerimize destek sağlayabiliriz. Onun için bizim stratejimiz orta, uzun vadede KOBİ’ler için çok daha sürdürülebilir ve çok daha doğru bir strateji. KOBİ’lere her türlü desteği veriyoruz. Hatta bu kriz döneminde destekleri çok önemli miktarda bütçe kaynaklı olarak artırdık. Kredi Garanti Fonu sistemini de kurduk. Ülkemiz komşularına oranla petrol kuyuları, doğal kaynakları çok fazla zengin olan bir ülke değil. Biz ekmeğimizi taştan çıkartan bir ülkeyiz. Tabii ki vergi alacaklarımızı da toplayacağız. Rasyonel bir şekilde harcamalarımızı da yapacağız. KOBİ’ler Türkiye için çok önemli. Çünkü istihdamın çok önemli bir kısmını KOBİ’ler sağlıyor” diye konuştu.
Et ve hayvancılık sektörünü
daha fazla desteklenecek
AK Parti Hükümeti’nin stratejisinin et ve hayvancılık sektörünü çok daha fazla desteklemek olduğunu belirten Bakan Şimşek, “Dolayısıyla bu destekleri artırmamız gerektiği ortada. Ona yönelik bir çalışmada söz konusu. Tabi bu konudaki yetkili Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız. Ama hükümet olarak tarım sektörünü çok daha büyük ölçekte destekliyoruz ama çok daha spefisik olarak hayvancılık sektörünün gelişmesi içinde yeni adımlar atmamız gerekiyorsa atacağız. Gerekirse devlet olarak bazı alanlara bizim girmemiz gerekiyorsa destekleyici anlamda bazı bölgelerde onu bile biz düşünürüz. Dolayısıyla o konuda bir kararlılık var. O çerçevede bu gelişmeleri ele almak lazım. Eminim Tarım ve Köyişleri Bakanlığı gerekli açıklamaları önümüzdeki dönemde yapacaktır” dedi.
Termal otellerin her biri bir fabrika
Afyonkarahisar’da 2 gün geçireceğini dile getiren Maliye Bakanı Şimşek, Afyonkarahisar’ın Türkiye’de gelişmekte ve kalkınma stratejisini çok rasyonel zemine oturtmuş nadir illerden bir tanesi olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar’a ilk kez geldiğini ifade eden Bakan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Her ne kadar buraya ilk defa geliyorsak da değerli milletvekili arkadaşlarım, hem mecliste hem de plan bütçe komisyonu sonrasında çeşitli vesilelerle buranın kalkınma stratejisi hakkında epey bilgilendirdiler. Aslında birçok otel var termal tu-rizm var. Bunların her bir tanesi bir fabrika gibi. Olaya böyle bakmanız lazım”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Türkiye’de ulaşımı kolaylaştırdık
Afyonkarahisar’ın yakın bir zamanda havaalanına kavuşacağını da kaydeden Şimşek, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dolayısıyla buraya erişim, ulaşım da kolaylaşacak. İnşallah fabrika diye nitelendireceğimiz tesislerin, otellerin, termal merkezlerin, spor tesislerinin, alışveriş merkezlerinin dolup, taşması muhtemeldir. Yani havalimanı önemli bir husus. Ama onun dışında zaten öbür türlü Türkiye’de karayolu ile ulaşımı da çok kolaylaştırdık. Artık İstanbul’dan buraya geleceklerin ulaşması daha da kolaylaştı. Epey bir zaman tasarrufu sağlıyor. Bu duble ve çok şeritli yollarla ülkeyi zaten donattık. İnşallah Afyon çok önemli bir ticaret ve turizm merkezi oluyor.”http://m.kocatepegazetesi.com/” şeklinde konuştu.
Afyon’daki kalkınma stratejisi
ve vizyonundan etkilendim
Valilik çıkışında bir gazetecinin CHP lideri Deniz Baykal’ın İsveç’te soykırımın tanınmasında hükümetin geç haber verdiği ve daha erken haber vermesiyle 1 oyun geri çevrilmesiyle ilgili yorumunu hatırlatması üzerine Şimşek, “Olur mu öyle şey arkadaşlar” diyerek gülümsedi. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Şimşek kent protokolüyle birlikte yaya olarak Afyonkarahisar Belediyesi’ne geçti. Turizm bürosu ve Emek Tesisleri önünden Belediye’ye giden Şimşek’i belediye önünde Başkan Burhanettin Çoban karşıladı. Afyonkarahisar’ın kalkınma stratejisi ve vizyonundan çok etkilendiğini ifade eden Bakan Şimşek, Afyonkarahisar’da geleceğe yönelik çok güzel gelişmeler, muhteşem plan ve projelerin olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’daki idarecilerin birlik ve beraberliğinden övgüyle söz eden Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı, “kalkınma ve gelişme yerelde başlıyor. Afyonkarahisar’daki güzel gelişmeler Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın vizyon ve uyumunun bir göstergesidir”
Afyon’da geleceğe yönelik güzel
gelişmeler, muhteşem planlar projeler var
Afyonkarahisar protokolünün misafirperverliğine teşekkür eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Afyonkarahisar’daki gelişmeyi pozitif enerjiyi yerinde görme imkânı bulduğunu kaydetti. Afyonkarahisar gelecek stratejisini çok iyi kurgulandığını belirten Bakan Şimşek, “Özellikle termal turizm ayağında çok güçlü bir konuma sahip. Hava alanının da devreye girmesi ile birlikte bu potansiyel çok daha gerçekçi bir şekilde uygulamaya konulacaktır. Yerel idarecilerimizin işbirliği, beraber çalışması her ilimizde olduğu gibi çok önemli. Çünkü ancak o zaman projeleri gerçekleştirme imkanına sahip oluyoruz. Bundan dolayı sizleri gerçekten tebrik ediyorum. Afyonkarahisar’da geleceğe yönelik çok güzel gelişmeler, muhteşem planlar projeler var.” dedi.
Afyonkaraihsar çok şanslı bir il
Termal turizm ve alışveriş sektörünün gelişmesiyle birlikte sanayinin de gelişeceğine değinen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelişmenin zamanla diğer alanları da etkileyeceğini ve geliştireceğini vurguladı. Kendisinin Bakan Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar milletvekilleriyle birlikte şehrin gelişmeleri ilgiyle izlediğine dikkat çeken Maliye Bakanı Şimşek, “Elimizden gelen desteği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Buradaki dirayetli yöneticiler ve konumu sayesinde Afyonkarahisar çok şanslı bir il” şeklinde konuştu.
Çoban, “Birliktelikten
çok güzel işler doğacak”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Başkan Çoban ise “Afyonkarahisar’ı Ege’nin yıldızı yapma yolunda projelerimiz hızla ilerliyor. Bildiğiniz üzere kentimiz termal ve turizm şehri. Buna sağlık turizmi de eklendi. Çok kısa bir zaman içerisinde de spor turizmi eklenecek. Belediye olarak yaptığımız projelerle ilimiz termal, spor ve sağlık turizminde ön plana çıkacak. Çok önemli bir kavşak noktasındayız. Coğrafi konumumuz itibariyle bunu yıllarca değerlendirememişiz ancak, bu birliktelikten çok güzel işler doğacak. Afyonkarahisar tarihinde göremediği yükselmeyi ve gelişmeyi yakalayacak. İlimize gelerek Belediyemize teşrifinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” Belediye Başkan Burhanettin Çoban, Bakan Mehmet Şimşek’e günün anısına Afyonkarahisar’la ilgili hediyeler verirken, Bakan Şimşek belediyenin Onur Defterini imzaladı. Valilik ve Belediye ziyaretlerine Milletvekilleri Doç. Dr. Sait Açba, Halil Aydoğan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Defterdar Mustafa Ceylan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Belediye Meclis Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler ile beraberindeki konuklar katıldı.