Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan’la iftar buluşması – Kocatepe Gazetesi

Bakan’la iftar buluşması – Kocatepe Gazetesi
Bakan’la iftar buluşması

Emek Açık Otoparkı’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 9 Haziran Cuma akşamı iftar verildi. İftar programında 6 bin 500 kişi ağırlandı.  
6 BİN 500 KİŞİLİK
YEMEK DAĞITILDI
Dualarla açılan iftar dua ile devam etti. İftarın ardından konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 9 Haziran Cuma akşamı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kendisine en az 3 bin kişilik bir iftar daveti verme arzusunu bildirdiğini aktardı. Belediye Başkanlığı olarak bu yönde hazırlık yaptıklarını söyleyen Çoban; “Biz Sayın Bakanımızın davetini Afyonkarahisar kamuoyuna duydurduk. Ancak gördük ki Afyonkarahisar halkı durumu, sosyal seviyesi, gelir seviyesi ne olursa olsun bu davete çok büyük ölçüde iştirak etti. Sayın Bakanımız bu iftar için 3 bin sandalyeyi bizzat yerleştirdiler. Ayrıca bin adette yedek yemek ayırdılar. Ancak hepsi tükendi. Oturacak yer kalmadı, ilave bin yemeğimiz de ilaveten ayaktakilere dağıtıldı. Sonuç olarak burada 4 bin kişilik yemek ikram edilmiş oldu. Ayrıca diğer iftar yemeği dağıtım noktalarımızda ki çalışanlarımızda yaklaşık 2 bin 500 kişilik yemeği halkımıza Sayın Bakanımızın ev sahipliğinde ikram etmiş olduk. Ben Sayın Bakanımıza bu güzel davetinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah seneye daha geniş katılımlı bir yer ayarlayacağımıza dair sözümü arz ediyorum. Allah kesenize bereket versin” dedi.
ALLAH BAYRAM SEVİNCİ YAŞATSIN
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun iftar davetinin herkesi çok sevindirdiğini kaydetti. Bakan Eroğlu’nun davetine gösterilen teveccühün hesaplamaların kat ve kat üzerine çıktığını belirten Yıldırım; “İnşallah bundan sonra ki hesaplamaları daha iyi yaparız. Ramazan ayı rahmet ayıdır. Ramazan ayı bereket ayıdır. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Ramazan ayı tabi ki sabır ayı, dua ayı, ibadet ayıdır, Kur’an ayıdır. Onun için Ramazan’ı çok iyi değerlendirmek lazım. Ramazanlarda ki bu iftarlarımız hakikaten şenlik gibi oluyor. Sadece muhtaç olanlar değil, Ramazan’da lokmasını, çorbasını, bir bardak suyunu paylaşmak isteyenler burada oluyorlar. Ben hepinizden Allah razı olsun diyorum. Hepinize teşekkür ederken, bu iftarı tertipleyen Sayın Bakanımıza da şükranlarımı arz ediyorum. Allah razı olsun. Rabbim bereketlendirsin inşallah. En güzel şekilde Kadir Gecemizi idrak edebilmeli sonrasında da bayram yapabilmeyi hep birlikte millet olarak sevinçlerimizi paylaşmayı hepimize Allah nasip etsin inşallah” diye konuştu.
HEDEFTE ON BİN
KİŞİLİK İFTAR VAR
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, davetine icabet edenlere teşekkür ederek tutulan oruçların Cenab-ı Allah tarafından kabul edilmesini diledi. Tutulan güzel oruçların cennete vesile olması duasında bulunan Bakan Eroğlu sözlerin şöyle devam etti: “Tabi oruç çok önemli ayrıca Ramazan ayı da. Bu ay mübarek bir ay. Bilindiği üzere Kur’an-ı Kerim bu ayda nazil oldu. Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi bu aydadır. Peygamber Efendimiz (SAV) Kadir Gecesini Ramazan’ın son on gününde arayın diyor. İnşallah Cenab-ı Allah Kadir Gecesine ve Ramazan Bayramına da sıhhat, afiyet içerisinde ulaşmayı hepimize nasip eylesin. Bakanlığımızın tüm mensupları bu iftara katıldı. Baş Müşavirlerimiz, ayrıca DSİ Genel Müdürüm, Orman Genel Müdürüm, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz de iftara katıldı. Bakanlığımız bu şekilde pek çok ilde iftar programı yapıyor. Ben Sayın Başkanıma iftar verme isteğimi söylediğimde aslında on bin kişilik bir iftar vermeyi düşünüyordum. Ama yer imkânı sınırlı olunca böyle oldu. İnşallah önümüzde ki yıllarda 5 bin, on bin kişiye iftar verecek bir yer hazırlamamız lazım. Katılan herkese en kalbi selam ve muhabbetlerimi sunuyorum. Cenab-ı Hak hepinizin iki cihanda aziz eylesin” >> Burcu AYDIN’ın Haberi