Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık personeli hukuk eğitimi alacak

Bakanlık personeli hukuk eğitimi alacak
Bakanlık personeli hukuk eğitimi alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil eğitim işbirliği konusunda bir protokole imza attılar. İmzalanan protokol çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın iş ve işlemleri kolaylaşacak, vatandaşlara daha hızlı ve iyi hizmet verilebilecek.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, Bakanlığı’nın büyük yatırımcı bir Bakanlık olması sebebiyle zaman zaman hukuksal problemler ve davalarla karşılaştıklarını ifade ederek “Personelimizin davalara, güncel gelişmelere ve hukuki konulara tam manasıyla vakıf olması gerekiyor. Bu sebeple Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarımızdaki hukuk müşavirleri ve avukatların yüksek yargı mensuplarından eğitim almalarının kendilerini geliştirmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil de konuşmasında şunlara değindi:
“Türkiye Adalet Akademisi vermiş olduğu eğitimlerle hâkim ve savcıları mesleğe hazırlamakla birlikte diğer kurumlarımızın da yargı kurumları ile ilişkisini sağlayarak bu alandaki ihtiyaçlarını gideriyor. Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de yargının yükünün artmasıyla davaların daha aktif ve hızlı bir şekilde görülmesi için yargı, idari ve toplumsal kesimin iletişiminin sağlanması açısından bu eğitim çok katkı sağlayacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)