Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık, sahipsiz hayvanları koruyor – Kocatepe Gazetesi

“4 Ekim Dünya Hayvanlarını
Bakanlık, sahipsiz hayvanları koruyor

“4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü” ile alakalı bir mesaj yayınlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hayvanların korunması hususunda Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Hayvan haklarının korunması, hayvanlara iyi muamele edilmesinin temin edilmesi ve hayvanların her türlü mağduriyetinin önlenmesini sağlamak maksadıyla çalışmalara hızla devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “2009–2017 yılları arasında hayvan bakımevi yapımı maksadıyla 50 belediyeye 26 milyon 137 bin TL destek sağladık. Verdiğimiz destekle yapılan Balıkesir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi de bu yıl içerisinde hizmete alındı” dedi.
Bakanlık olarak “Aşıla, kısırlaştır, kayıt altına al, sahiplendir ve yaşat” politikası ile hareket ettiklerini ifade eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:
“Hayvanları Koruma Bilgi Sistemi (HAYBİS) ile bütün sahipsiz hayvanların kayıt altına alınmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda belediyelere bu yılsonuna kadar kısırlaştırılan ve HAYBİS’e kaydedilen sahipsiz hayvanlar için toplam 5 milyon TL ödenek aktaracağız. Bakımevi bulunan belediyelere de 1 milyon TL değerinde mikroçip ve kulak küpesini ücretsiz olarak dağıtacağız. Ayrıca hayvan sevgisinin aşılanması ve farkındalığın arttırılması maksadıyla basılı materyal, mama ve su kabı ile otomatik mama ve su makinasının dağıtımına devam ediyoruz. Kamu spotları ile sokak hayvanlarına su ve yiyecek desteği sağlanması için vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz. Sahipsiz hayvanların kış aylarının olumsuz şartlarından korunabilmeleri maksadıyla 500 bin değerinde kedi evi ve köpek kulübesi dağıtımını gerçekleştirdik.”