Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balmahmut içme suyu projesinde sona gelindi

Balmahmut içme suyu projesinde sona gelindi
Balmahmut içme suyu projesinde sona gelindi

DENEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SU VERİLDİ
Bölgeye daha önce 12 adet sondaj kuyusu açılarak 420 lt/sn su elde edilmişti. Geçtiğimiz aylarda yapım çalışmalarına başlanan projede, iş kapsamında olan su deposu, terfi merkezi, terfi hatları, elektrik hatları, kuyu binaları ve scada sistemi ise tamamlanma aşamasına geldi. Ayrıca sistemin deneme çalışmaları kapsamında, şehre su verilerek halkın kullanımına sunulmaya başlandı.
AKDEĞİRMEN BARAJI’NDA SU YÜZDE 16 SEVİYESİNE GERİLEMİŞTİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada meteorolojik verilere göre Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın 2017 yılında son 44 yılın en kurak yılını yaşadığı belirtilerek, “Bu kuraklıktan dolayı Akdeğirmen Barajı yüzde 16’lar seviyesine gerilemişti. Bunun yüzde 10’u kullanılamayan ölü hacimdeki su olunca geriye yüzde 6’lık su kalıyordu, bu da 4-5 aylık su ihtiyacımıza tekabül ediyordu. Belediyemiz aylar öncesinden bu durumu ön gördüğü için Sinanpaşa ilçemize bağlı Balmahmut Köyü’nde böyle bir çalışmanın hazırlıklarını yapıp, hayata geçirip Akdeğirmen Barajı seviyesi yüzde 10,5 iken barajdan su alımı durdurularak Balmahmut İçme Suyu Sondaj Kuyuları kullanılmaya başlandı.” denildi.
14 MİLYON LİRAYA MAL OLDU
Proje, bina arsaları, sondaj kuyuları, su deposu, terfi merkezi, terfi hatları, kuyu binaları, tüm motopomplar, vana, vantuz, sanat yapıları ile elektrik ve scada sistemiyle  toplam 14 milyon liraya mal oldu.