Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baltacıoğla yazdı, Kınay cevap verdi

Baltacıoğla yazdı, Kınay cevap verdi
Baltacıoğla yazdı, Kınay cevap verdi

Türkiye Voleybol Efeler Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı kendi evinde konuk ettiği Galatasaray’ı 3-0 mağlup etti. Maçtan sonra maçın duyurusunu yapan ulusal yayın yapan bir sitede haberi okuyan Eski Milli Voleybolcu ve Köşe Yazarı Dünya Baltacıoğlu haberde gördüğü resme dikkat çekerek resimde yer alan Türkiye Basketbol Ligi logosuna tepki gösterdi. Resimde Galatasaray Antrenörü Nedim Özbey, smaç vuran Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımı oyuncusu Ojinsivu, bloktaki iki Galatasaraylı oyuncu ve zemindeki Türkiye Basketbol Ligi logosu dikkat çekiyor.  
“İÇİM ACIDI”
Baltacıoğlu’nun köşesinde şu cümleleri dikkat çekti; “Haberin yanında da bir fotoğraf dikkatimi çekti, Nedim Özbey Galatasaray’ın bloğunu izliyordu. Nedim’i görmeseydim, Alt Yapılar Türkiye Şampiyonası filan diye düşünürdüm bir an. Sonra haberi okuyunca gerçekten Efeler Ligi olduğunu anladım. Fotoğraf küçük olduğu için gerçekten de Nedim hocayı sonradan fark ettim ve şaşkınlığım daha da arttı. Efeler Ligi! Türkiye Voleybol Federasyonu’nun en üst ligi! Efeler Voleybol Ligi! Takımların maliyetlerini bir hesapladığınızda, liglerimizin Avrupa’nın sayılı liglerinden biri olduğunu görürsünüz. Bu ligi sponsora satabilmek için harcanan emeği, yapılan çalışmaları düşün ve Allah aşkına bana şunu söyle; bir kurumsal firma çıkıp ta bu lige sponsor olur mu? Efeler Ligi diye anons ettiğimiz ligin maçları ‘Türkiye Basketbol Ligi’ yazan zeminde oynanır mı?  Sports TV’de İtalya ligini izliyorsun, bak bakalım bir Serie A’a voleyboldan başka bir sporun ibaresini görebilir misin? Ya da salonunuz beş bin kişilik değilse sizi o salonda oynatırlar mı? Sadece şunu belirtmek istiyorum. Zamanında Kalamış’ta plaj voleybolu tesisi kurmak için orada bulunan basketbol potalarını kestirdiğim için dönemin Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, telefon açarak bana sitemde bulunmuştu. Bu fotoğrafı görünce birden o günler aklıma geldi ve içim acıdı.”
“UYARILARINIZI
DİKKATE ALACAĞIZ”
Dünya Baltacıoğlu’nun köşesini dikkatle okuduğunu belirten Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Kınay, “Dünya Baltacıoğlu, Türk voleyboluna oyuncu olarak çok büyük hizmetler vermiş ve halen de önemli organizasyonlara imza atarak hizmetine devam eden, tanıdığımız bir voleybol gönüllüsüdür. Bu sebeple bizler için yazı yazmış olması, bizleri takip ediyor olması sebebiyle de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Sayın Baltacıoğlu’nun yazısında belirttiği konu ile ilgili olarak da bazı bilgilendirmeleri yapmak isterim. Afyon Belediyesi Yüntaş olarak üç yıl gibi çok kısa bir sürede kendimizi Efeler Ligi’nde bulduk. Buraya gelmek için bizlere yardımcı olan herkese bir kez daha teşekkür ederiz. Buraya gelirken en büyük özelliğimiz, amatör bir ruhla ve çok çalışarak Afyon halkına voleybolu sevdirmek, voleybola Afyon’u kazandırmaktı. Bu gün eğer, Türkiye’nin ilgi ile takip edilen sitesinden bizim haberlerimiz çıkıyor ve gündemi belirliyorsa, bu doğru yolda olduğumuzu gösterir. Bildiğiniz gibi yapımı halen devam eden bir salonumuz var. Şimdilik maçlarımızı basketbol takımımızla ortak kullanmaktayız.  Bu sebeple salonumuzdaki görsellerde Basketbol Ligi ifadeleri de yer alıyor. Ancak bunları TVF’nin yetkili kurulları ve her maç öncesi MGHK Gözlemcileri ile tekrar üzerinden geçerek, Efeler Ligi formatına uygun olmayan hiçbir şeye izin vermeden, olması gereken zorunlulukları yerine getiriyoruz. Sayın Baltacıoğlu’nun görmüş olduğu fotoğrafta görülen Basketbol Ligi görseli daha önceki dönemlerde üzeri kapatılmak suretiyle kamufle ediliyordu. Ancak kamuflaj amaçlı kullanılan malzemeyi, sporcuların kayması suretiyle sakatlanmasına sebebiyet vereceği endişesi ile uygulamadık. Haberde kullanılan fotoğraf açısından dolayı aslında sahada Efeler Ligi görseli görünmemiş. Ve Efeler Ligi görseli de tüm basketbol maçlarımızda yer almaya devam ediyor. Ayrıca, bildiğiniz gibi naklen yayın yapılacak maçlar için zaten zemin kaplaması olması zorunluluğu bulunduğundan, canlı yayınlarda, bahsedilen Basketbol Ligi görseli bulunmuyor. Bununla birlikte uyarılarınızı dikkate alacağımızı, bundan sonraki ilk maçta bu görsellerin kapatılması için gereken çalışmayı yapacağımızı bilmenizi isterim. Ayrıca masa hakemlerinin bulunduğu masanın ön yüzünde de TVF görselleri yer alacak şekilde gerekli düzeltmeler yapılacaktır. Bu vesile ile ilginiz için tekrar teşekkür eder, başta da belirttiğim gibi Afyon’a voleybolu, voleybola Afyon’u kazandırmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğimizi bilmenizi isteriz” ifadesine yer verdi.