Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bana da transfer teklif ettiler”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde
"Bana da transfer teklif ettiler"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 20 yıl boyunca Afyonkarahisar’ı temsil eden AK Parti Eski Milletvekili Prof. Dr. Sait Açba, Kanal 3’te Hüseyin Tutumlu’nun sunduğu Geniş Açı programına katıldı. Türkiye’deki siyaset sisteminin sıkışıklığını ve yaşanan sorunları anlatan Açba, kendisiyle ilgili de önemli bir açıklama yaptı.
MESUT YILMAZ’IN GÖREVLENDİRMESİ
Açba, 28 Şubat 1997’de Milli Güvenlik Kurulu’nun yayınladığı bildirinin ardından siyasette kirli pazarlıkların yapıldığını, Refah Partisi ve Doğruyol Partisi’nden milletvekili transferleri yapılması için adeta düğmeye basıldığını kaydetti. Bu süreçte, kendisine de böyle bir teklifin geldiğini aktaran Açba, “3-5 milyon dolara milletvekili pazarı kuruldu. O dönem bana da teklif geldi. ANAP’lı milliyetçi ve muhafazakar olarak tanıdığım birisi, Mesut Yılmaz’ın görevlendirmesiyle benimle görüşmek istediğini söyledi. Gece Afyonkarahisar’dan Ankara’ya vardım. Kızılay’da bir büroya gittim. Durumdan Halil İbrahim Özsoy’un da haberi olduğunu, benle konuştuktan sonra sonucu Mesut Yılmaz’a ileteceğini ifade etti. Açıkça transfer teklifinde bulundu” ifadelerini kullandı.
“ŞU ANDA
YERLERDE SÜRÜNÜYORSUNUZ”
Kendisinin bu teklifi sert bir dille geri çevirdiğini belirten Açba, “Yanlış kapıyı çaldınız, dedim. Ben partimi beğenmiyorsam, çıkar, bağımsız milletvekili olurum. Böyle bir kirli pazarlık içinde olmam dedim. Ben sizi ilkeleri olan bir insan olarak biliyordum, şu anda yerlerde sürünüyorsunuz, dedim. Böyle bir teklifle karşılaştım” ifadelerini kullandı.
PARALAR, MAFYA
EŞLİĞİNDE VERİLİYORDU
Transfer pazarında mafyanın da kullanıldığını söyleyen Açba, “Paralar da mafya eşliğinde veriliyordu. Böylece milletvekilleri de kıpırdayamıyordu. Ben karşı taraftaki kişiyi konuşturmak için ‘Afyon’da Kubilay var. O da çok ucuza gitmiş’ dedim. ‘Yok’ dedi, ‘2-3 milyon dolardan aşağı değildir’ dedi” şeklinde konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi