Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bank Of America Ne İş Yapar?

Bank of America’nın nasıl bir şirkettir ve iştigal alanı nedir? Finansal alanda konuyu araştıran okurlarımız için Bank of America Şirketini araştırdık.

Bank of America’nın nasıl

Bank of America Corporation, merkezi Charlotte, Kuzey Karolina’da yer alan, bankacılık ve finansal hizmetler alanında işlem yürüten çok uluslu şirkettir.

ABD’NİN EN BÜYÜK BEŞİNCİ ŞİRKETİDİR

Bank of America toplam varlıklar açısından ABD’nin en büyük ikinci bankası ve toplam gelir açısından ABD’nin en büyük beşinci şirketidir. 2010 yılında Forbes dergisinde yer alan listeye göre dünyanın en büyük üçüncü şirketidir. Banka 2008 yılında Merrill Lynch’in alımını gerçekleştirdikten sonra yatırım bankacılığı konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri haline geldi. Ağustos 2009 verilerine göre Amerika’daki toplam banka mevduatlarının 12,2 yüzdesine sahip olan banka; Amerika’nın en büyük dört bankasından birisidir.

BANKA 40’TAN FAZLA ÜLKEDE İŞLEMLERİNE DEVAM EDİYOR

ABD’nin bütün eyaletlerinde ve dünyada 40’tan fazla ülkede işlemlerine devam eden bankanın, 57 milyonun üzerinde müşterisi ve 5600’den fazla banka şubesi bulunmaktadır. Mart 2014’te ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Bank of America’nın de aralarında bulunduğu 16 bankaya Libor faizlerinin belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle dava açtı.