Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baro meslektaşına sahip çıktı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Baro meslektaşına sahip çıktı

Baro Başkanlığı’nda her ay düzenlenen aylık toplantının Ağustos ayı toplantısı dün öğleden sonra saat 11.00’da Baro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro’ya kayıtlı avukatlardan E. Tolga Büyükmeriç’in uğradığı saldırı sonrası basında yer bulan gerçeklerle ilgisi olmayan şeylerin konuşulup, yazılmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Şahin, ölümle pençeleşen meslektaşını töhmet altında bırakacak, ve yakınlarını; ailesini üzecek şeyler yazılmasının üzücü olduğunu söyledi
Baro Başkanlığı’nda her ay düzenlenen aylık toplantının Ağustos ayı toplantısı dün öğleden sonra saat 11.00’da Baro Salonu’nda gerçekleştirildi. Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, her ay düzenli olarak basın toplantısı yaparak basın mensuplarını bilgilendirmek, siyasete girmeden ülkenin hukuk gündemi konusunda bilgi vermeyi amaçladıklarını söyledi. Bu sayede Afyonkarahisar basını ile Baro arasında yakın ve sıcak ilişkiler tesis etmeyi amaçladıklarını kaydeden Şahin, Temmuz ayında, Baro’nun istişare toplantısı yapılıp basın açıklamasının da buna ilişkin olduğunu bildirdi.
Ramazan bütçesi Somali’ye
Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, meslektaşlarının büyük ilgi gösterdiği ve aktif katıldığı istişare toplantısının son derece verimli geçtiğini aktardı. Baronun 6 aylık döneme ilişkin faaliyetlerinin anlatılp, bilançosunun arz edildiği toplantı da geleceğe dönük faaliyet planlaması üzerinde konuşulduğunu dile getiren Şahin; “Ağustos ayı hem Adli Tatil ve hem de Ramazan ayına isabet etmesi nedeni ile bir parça durağan geçeceği düşünüldü ise de öyle olmadı. Öncelikle geleneksel Ramazan iftar programı için ayrılan bütçemizin Somali’ye bağış olarak gönderilmesi kararlaştırıldı. Meslektaşlarımıza da bilgi verilerek 10.000 TL Somali’ ye gönderildi. Hem kamu oyundan ve hem de meslektaşlarımızdan son derece olumlu tepkiler aldık. Bu hayırlı işin asıl sahibi, bizi bu bağışa teşvik eden, olumlu düşünceleri ile bizi yönlendiren meslektaşlarımıza aittir. Tamamen kendi katkıları ile olaşan bütçemizden yapılan bu bağış için meslektaşlarımıza teşekkür ediyor ve Allah kabul etsin diyorum. ” dedi.
Avukat yoğun bakımda
Sadaka ve hayırların insanı bela ve kazalardan kurtardığına herkesin inandığını ifade eden Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, bir meslektaşının yaşadığı saldırıyı da bu anlamda ucuz atlattıkları düşüncesini ifade etti. Şahin;
“Bir anlamda meslektaşlarımız adına yapılan hayıra bağladığımız, hüsn-ü zanla verilmiş sadakalarımız ile ucuz atlattığımızı düşündüğümüz bir hadise yaşadık. Av. Ersan Tolga Büyükmeriç evinde yaşadığı saldırı neticesinde ağır yaralandı. Çok sayıda ve büyük operasyonlar ile hayata döndü ve şu anda yoğun bakımda tedavisi sürmekte. Gerçekten de hunharca yapılan ve gözü dönmüş psikopat bir caninin sebep olduğu bu saldırı da meslektaşımızın karaciğeri parçalandı, akciğeri delindi, el ve ayakları bıçakla parçalandı ve tendomları kopartıldı. Adeta lime lime doğranmak istedi ve Allah’ın lütfu ile ve arkadaşlarının duasıyla hayatta kalabildi.”
Şahin 5N1K formülüyle olaya yaklaştı
Av. Ersan Tolga Büyükmeriç’in askeri liseden mezun olan ve bir asker çocuğu olarak olağanüstü bir çaba ile saldırgana mukavemet göstererek canını kurtarabildiğini anlatan Av.Turgay Şahin; “Neticede saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı. Ne yazık ki olay sonrasında basında ve dedikodu ortamında gerçeklerle ilgisi olmayan şeyle konuşuldu, yazıldı ve ölümle pençeleşen arkadaşımızı töhmet altında bırakacak, ve yakınlarını; ailesini üzecek şeyler yazıldı. 5N1K formülünde olaya yaklaşacak olursak: Olayda meslektaşımız Ersan Tolga Büyükmeriç ve saldırgan Aykut Uğur’un ismi geçmekte. İlk bakışta bir ölüm ve bir ağır yaralama hadisesi. Olay meslektaşımızın özel konutunda, bizzat evinde gerçekleşmiş. Olay meslektaşımız uykuda iken kendisini öldürmek üzere saldıran ve iki elinde iki bıçak, ayrıca bir de belinde üçüncü bıçak olan bir saldırganın içinde gasp niyeti de olan bir saldırısıdır.” diye konuştu.
“Meslektaşımız kurban ve mağdur”
Saldırgan amacının muhatabını öldürüp, arabasını ve parasını alarak gitmek olduğunu ifade eden Baro Başkanı Av. Turgay Şahin; “Tüm bu unsurlar ortaya çıkmamışken yazılan haberler meslektaşlarımızı, Tolga Büyükmeriç kardeşimizin yakınlarını ve ailesini derinden üzmüş ve yaralamıştır. Dün itibari ile olay Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çözülmüş ve olayda meslektaşımızın bir kurban bir mağdur olduğu hiçbir tereddüde yer bırakmayacak biçimde açığa kavuşturulmuştur. Bu nedenle Asayiş Şube Müdürlüğü personeli ve hassaten Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer’e teşekkürü borç biliyoruz. Olayı titiz inceleme ve çalışmaları ile kısa sürede çözerek aydınlatmışlardır. Yine olayın vuku bulmasında hemen sonra bizi arayarak bilgilendiren Cumhuriyet Başsavcımıza ve olayı inceleyen Cumhuriyet Savcımıza da teşekkürlerimizi arz ediyoruz.” şekilnde konuştu.
“Gerçek dışı iddialar yaraladı”
Saldırı sonrası ağır yaralanan Av. E. Tolga Büyükmeriç’e derhal müdahale ederek yaşama dönmesini sağlayan AKÜ Tıp Fakültesi doktor ve personeline ve Başhekim Uz. Dr. Mehmet Ünlü’ye kalbi şükranlarını sunan Şahin şöyle konuştu: “Bundan sonra da meslektaşımıza gereken ihtimamın gösterileceğine ve tedavisinin en güzel şekilde yürütüleceğine inancımız tamdır. Afyonkarahisar ilimizde bir Tıp Fakültesi olması ve Fakültemizi emin ellerde yönetilmesi bizim için bir güvence olmaktadır. Ancak, kısa süre içinde cereyan eden ve ayrıntısı henüz ortaya çıkan bu olayla ilgili olarak gerçeklerle örtüşmeyen iddialar bizleri derinden yaralamıştır.”
“Haber doğrulatmada titiz olunmalı”
Meslektaşının yaşadığı saldırı sonrasına yönelik değerlendirme de bulunan Baro Başkanı Av. Turgay Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Her konuda diyalog içinde olduğumuz basınımızın bizim dışımızdaki bilgi kaynaklarından aldığı eksik ve yanlış bilgilerle yapılan haberlerin pek çoğunun gerçekleri yansıtmadığı düşünülürse bundan böyle haber doğrulatmak konusunda daha titiz olunması gerektiği açık olarak karşımızda durmaktadır. Olayın olduğu günün sabahında Ankara’ya Adalet Bakanı ile alınan randevu sebebi ile giderken sıcağı sıcağına olaydan haberdar olarak Baro Başkan yardımcımız, yönetim kurulu üyeleri ve diğer meslektaşları haberdar ederek güzel bir meslektaş dayanışması örneği gösteren tüm avukat arkadaşlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum.” (Kocatepe)