Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baro’ya uygun arsa arayışı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Baro'ya uygun arsa arayışı

Baro yönetiminin sosyal tesis ve Baro evi inşa etmek için istediği arazi tahsisinde arayış devam ediyor. Hukukçu Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendilerinden talep edilen uygun bir arsanın Baro’ya tahsis edileceğini söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bir hukukçu olarak mensubu olduğu Baro’nun tesis yapmak için ihtiyaç duyduğu arazi tahsisindeki süreci açıkladı.
Önce Devrane gündeme geldi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Devrane Parkı olarak hizmet veren alanda Baro mensupları ile yaptıkları bir toplantıda yakın geçmişte hukukçuların inceledikleri suç dosyalarında ve alınan ifadelerde alanın suç öncesi tasarlama anlamında kullanıldığı tespitinin gündeme geldiğini söyledi. Çoban; “Bilindiği üzere Belediye olarak bizim bir Devrane Parkımız vardı. Afyonkarahisar’da görev yapan Cumhuriyet Savcılarımız, Ağır Ceza Reislerimiz birgün Baro mensuplarımızla toplantı yaparken kendileri ‘Bize gelen suç dosyalarında, biz ifadeleri alırken suç öncesi Devrane Parkında oturuyorduk, burada konuştuk, ondan sonra şuraya gidip şu suçu işledik.’ gibi beyanların ortaya çıktığını söylediler. ‘Bu Devrane Parkını Baromuz alıp Baro Parkı yapsada hiç olmazsa bu park kötü amaçlar için buluşulan bir mekan olmaktan çıksa.’ diye Baro Başkanımıza iletmişler. Baro Başkanımızda bize geldi. Bu alanın bize tahsisi yapılabilir mi diye söylemişti. O arada Devrane Parkındaki işletmemizin kiracısı müstecir kişi işyerini boşaltıp anahtarını teslim etmişti. Bizde Baromuzda bu hizmetlerin verilebileceğini düşünerek meclis kararı ile bu parkı Baro’ya tahsis ettik.” dedi.
Uygun yer verilecek
Devrane Parkı’nın imar planında yeşil alan gözüktüğü için Baro’nun burada yapmayı düşündüğü kapalı alana Belediye Başkanlığı olarak izin veremediklerini söyleyen Burhanettin Çoban, orada yaklaşık 80 metrekarelik bir kapalı alanın bulunduğunu, bu alanın Baro’ya yetmeyeceğinin taraflarına bildirildiğini kaydetti. Burhanettin Çoban, Baro yönetiminin kendilerinden izin istediğini, bunun yasal olarak mümkün olmadığını ifade etmeleri üzerine Devrane Parkı’nın Belediye’ye iade edildiğini dile getirdi. Çoban; “İnşallah biz onlara başka yerlerden uygun bir yer vereceğiz. Ama onlar mümkün mertebe bizden Adliye civarında bir yer istiyorlar. Bizde onu o civarda bulamadık. Ancak aklımızda bir yer var. O arsanın istimlak edilmesi gerekiyor. İstimlak bedeli biraz yüksek tutuyor. O yüzden şimdilik biraz bekletiyoruz. Biz böyle bir arsayı Baromuza tahsis edebilirsek Baromuz mutlaka bir Baro evi yapmayı düşünüyor.” diye konuştu.
Haber: Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti