Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Baş edemediğimiz tek mesele, terördür”

“Baş edemediğimiz tek mesele, terördür”
"Baş edemediğimiz tek mesele, terördür"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Afyonkarahisar 4’üncü Olağan Kongresi’ne katıldı. Kongre’de yaklaşık 1 saat konuşan Arınç, “Tek baş edemediğimiz mesele, terör” dedi

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 4’üncü Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongre’ye katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet olarak birçok hizmete imza attıklarını, ancak terörle baş edemediklerini söyledi. Salonda tempo tutan davulculara “Davulcu biraz yavaş çal yahu, biraz yavaş çal güzel kardeşim” dedikten sonra Kongre’yi sunan Galip Yit’e da şaka yaparak “Burada bir sunucu var ki evlere şenlik. Başbezirgan gibi maşallah” ifadelerini kullandı. Yit’in elindeki kâğıtta kendisi için yazılan yazıyı gören Arınç, “Aferin. 10 üzerinden 11” diyerek şakasını sürdürdü.
O MEŞHUR KARİKATÜR
AK Parti’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu, Afyon’dan yola çıkarken birçok ilkeye öncelik verdiklerini hatırlatan Arınç, “21 milyon 500 bin oy alan bir partiden bahsediyoruz, AK Parti’den bahsediyoruz, ne mutlu bizlere. Son seçimde yüzde 50 oy aldık. Bunun üzerine araştırmalar yapılır, doktora tezleri yazılır. Bir karikatür her şeyi özetliyor. Başbakan’ın karşısında iki kişi var. Onlara diyor ki ‘Söyleyin, hanginiz bana oy verdi?’ Peki kimdi onlar? Biri Sayın Kılıçdaroğlu, diğeri Sayın Devlet Bahçeli. İş bu kadar. İş bu noktaya geldi” dedi.
TANKLARIYLA, TÜFEKLERİYLE GELSİNLER
AK Parti’nin güçlü bir hükümet kurduğuna dikkat çeken Arınç, “367 milletvekili olan bir milletvekili, bakanlık sayısını düşürdü. Siyasette cesur olmak, kararlı olmak, millet iradesinin önünde hiçbir engel bırakmamak, Afyonkarahisar’da kabul ettiğimiz prensipler bu prensiplerdir. Çünkü Türkiye o noktaya gelinceye kadar 27 Mayıs’ta bir darbe gördü. 12 Eylül’de bir darbe gör-müştü. 12 Mart’ta bir muhtıra görmüştü. 28 Şubat’a kadar Türkiye’de gizli-açık darbe çalışmaları olmuştu. Hükümetler, asker öksürdüğü zaman şapkasını alıp kaçıyordu. Biz, ‘Tanklarıyla da toplarıyla da gelseler, millet iradesinin önünde hiçbir güç kabul etmiyoruz’ dedik. Güçlü olacağız, kararlı olacağız” diye konuştu.
MİLLET, BU FOTOĞRAFI BEĞENDİ
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aile fotoğrafının, diğer partilerden farklı olduğuna dikkat çeken Arınç, şöyle devam etti: “Millet bunu sevdi kardeşlerim. Geçmiş dönemlerde mafya-çete vardı. Geçmiş dönemlerde çıkar amaçlı konular vardı. Geçmiş dönemlerde, hangi ilişkilerde, kim bilir nerelerde hangi işlerin ardından senaryolar düzülen adamlar vardı. Bunların aile fotoğrafında olanları millet sevmedi. Bu aile fotoğrafında bulunanlar yolsuzluk yapıyorlardı. Ama millet bizim aile fotoğrafımızı beğendi. Veysel Eroğlu, yanında Bülent Arınç, yanında Başbakan Tayyip Erdoğan, yanında Abdullah Gül. Bu aile fotoğrafı beğenildi. İçimizde bir tek yolsuzluk yapan çıkmadı. 10 yıldan beri bu millet ne diyorsa o! Diyarbakır’da Hazreti Peygamberi anacağımız denildiği zaman 200 bin kişi toplandı. Milletin kalbinde İslam sevgisi, Peygamber sevgisi var. Milletimiz hangi değrelere inanıyorsa biz de o değerlere inanıyoruz kardeşim. Aramızda ayrılık yok. Siyaseti menfaat sağlamak için yapmadık. Afyon’dan yola çıkarken hizmet endeksli siyaset diyerek yola çıktık.
HIZLI TREN GELDİ
HACI ABİ…
Bülent Arınç, AK Parti’nin Afyonkarahisar ve Türkiye’deki yatırımlarını anlatırken de ilginç bir üslup kullandı. Arınç, “Ömrüm trenlerde geçti. Ankara’da Hukuk Fakültesi’nde okurken Manisa’ya giderken Afyonkarahisar’dan geçerdim. Tren, saatte 40 kilometre hızla giderdi. Oysa şimdi Yüksek Hızlı Tren ile saatte 257 kilometreyi gördüm. Ankara ile Konya’yı Yüksek Hızlı Tren’le bağladık. Bu ne demektir biliyor musunuz? Hacı Bayram Veli ile Mevlana’yı birbirine bağlamaktır. Türkiye hızlı trenle tanıştı hacı abi. Hayırlı olsun! Elhamdülillah” dedi.
TERÖR BİTECEK İNŞALLAH
Türkiye’nin yıllardır terör belasıyla karşı karşıya olduğunu hatırlatan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İç politikada başarılıyız, dış politikada başarılıyız. Terörle mücadelede de başarılı olacağız. Artık bu şehitlerimizin akan kanları yerde kalmayacak. Annelerimizin acısı dinecek. Onu da başaracağız. Bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. İnşallah, terör belası bittiğinde Türkiye’de daha güzel güneş doğacak. Daha huzurlu olacağız. Bize güvenin. Tek baş edemediğimiz mesele budur, terördür. Terörün de inşallah kökünü kazıyacağız.”
“TUZAKLAR KURULDU, TERTİPLER YAPILDI”
Bülent Arınç, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin birliğinin ve bütünlüğünün bozulması için birçok girişimin yapıldığına dikkat çekti ve şöyle devam etti: “Bugünlere kolay gelmedik. AK Parti’yi bölmek için tuzaklar kuruldu. Tertipler yapıldı. Ben 5 sene Meclis Başkanlığı yaptım. Meclis Başkanlığım dönemimde bu ihanetleri fark ettik. Ülkenin üzerine karanlık düşmesin diye yapılan o bütün ihanetleri bir kenara not ettik. Bugün Türkiye’de mafya ve çete örgütlenmeleri bitmiştir. 55 tanesini tamamen dağıttık. Yöneticileri cezaevini boyladı. Ama müdahale eden, demokrasiyi yıkmaya çalışanlarla da mücadele ediyoruz. Siz “evet” dediniz, artık darbecileri koruyan hükümler Anayasa’dan çıktı. Haberiniz var mı? Şimdi darbeyi yapıp ayakta kalan 2 kişi Ankara’da yargılanıyor. 28 Şubat soruşturması başladı. Eskiden darbe yapana ‘Gözünün üzerinde kaşın var’ bile denilmezdi. Ama bugün demokrasi içerisinde hesaplar soruluyor. Her zaman dışarıdaki insanlar ihanet etmez. Bazen içeriden de iyi niyetli girişimlermiş gibi görünen ama başka şekilde çalışanlar da olabilir. Biz bunu bir dönem yaşadık. Bir kişiye bakanlık verdik, çıktı, arkasından 15-20 kişi götürdü. Erkan Mumcu denilen kişiden bahsediyorum.”
Arınç, konuşmasının bir bölümünde Afyonkarahisarlı iki milletvekilinin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ihanet ettiğini, ancak bu iki kişinin de siyaset sahnesinden silindiğini hatırlattı. (Kocatepe)

Rehavet uyarısı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Afyonkarahisar’ın AK Parti’ye gönül verdiğini ispatladığını söyledi. Eroğlu, İscehisar’ın her seçimde oran olarak AK Parti’ye en çok oy veren ilçe olduğunu söyledi ve İscehisar’dan gelenleri anons ederek onurlandırmak istedi. “İscehisar’dan gelen var mı” sorusuna coşkulu bir karşılık bulamayan Arınç, “İscehisar’ın birkaç otobüs buraya gelmesi gerekirdi. Zafer sarhoşluğu içine düşmememiz gerekiyor” diye konuştu.

Asprin gibi…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Bakanlar Kurulu’nun en çalışkan üyelerinden biri olduğunu vurguladı. Arınç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili su projesinin Eroğlu tarafından hazırlandığını hatırlatarak “Veysel Eroğlu asprin gibi. Her derde deva” dedi.