Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başarılı sporculara artı puan verilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarı gösteren sporculara, özel eğitim kurumlarında kontenjan oluşturulmasının yolu açıldı

 

Sportif alanda ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında derece elde eden sporcuların Özel Eğitim Kurularında eğitim öğretimine devam edebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan görüşmelerde mutabakat sağlandı. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda başarılı olan öğrencilere özel eğitim kurumlarında kontenjan oluşturulacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından mutabakata varılmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bu düzenlemenin sportif altyapının güçlendirilmesinde oldukça önemli olduğunu ifade ederek, işbirliğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.
“BU DEĞİŞİKLİĞİN ÜLKEMİZ SPORU
İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bu vesile ile yetenekli genç ve çocuklarımızın spora devamlılığının sağlanmasında, ‘spor mu, eğitim mi’ ikilemini aşmasında tarihi bir adım daha atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sportif başarının ilk basamaktan itibaren destekleneceği bu değişikliğin ülkemiz sporu için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
SPORCULAR ÖZEL’DE DE
ÜCRETSİZ OKUYABİLECEK
İlk ve ortaöğretim çağındaki sporcu öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ortak çalışma neticesinde sportif başarılar elde ederlerse değerlendirme kriterleri içinde ilave bir puan alarak ödüllendirilecek. Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ile Dünya Gençlik Olimpiyatlarında ve Ulusal Spor Faaliyetlerinde başarılı olan genç sporcular, diğer koşullarının da uygun olması halinde bu imkândan yararlanabilecek. Başarılı sporcu öğrenciler, MEB’e bağlı Özel Öğretim kurumlarında ücretsiz okuyabilecek.
SPORCU ÖĞRENCİLER,
NEYE GÖRE EK PUAN ALABİLECEK
Gençlik ve Spor Bakanlığınca belirlenen kriterler neticesinde olimpik veya paralimpik branşlarda ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarı elde ettiği bakanlık tarafından belgelendirilen sporculara ilave 50 puan kazandıran bir düzenleme yapılmıştır.
Buna göre sporcu öğrenci Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında Dereceye girip Altın Madalya almışsa + 50 puan, Gümüş Madalya almışsa + 40 puan ve bronz madalya almışsa + 30 puan, Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ile Dünya Gençlik Olimpiyatlarında Dereceye Girip Altın Madalya almışsa + 30 puan, Gümüş Madalya almışsa + 20 puan ve Bronz Madalya almışsa + 15 puan, Ulusal Spor Faaliyetlerinde Dereceye Girip Altın Madalya almışsa + 20 puan, Gümüş Madalya almışsa + 15 puan, Bronz Madalya almışsa + 10 puan alacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti