Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başbakan’dan Afyon’a övgüler – Kocatepe Gazetesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin
Başbakan’dan Afyon’a övgüler

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar’da gerçekleştirdiği 24’üncü İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasının ardından, toplantının gerçekleştiği NG Hotel Afyon’dan ayrılmadan önce gazetecileri otelin dışında çalıştıkları yerde ziyaret etti. Başbakan, otelden ayrılırken makam aracını basın merkezinin oluşturulduğu yerde durdurdu ve eşi Sare Davutoğlu’yla gazetecilerin konuğu oldu.
SARE HANIM KAYNADI
Basın merkezine korumaların eşliğinde giren Başbakan Davutoğlu, “çayınızı içmeye geldim arkadaşlar” dedi. Basın çadırındaki elektrikli ve tüplü sobaları gören Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bunlarla ısınabiliyor musunuz?” diye sordu. Basın mensuplarının haberlerini yazdıkları masaya oturduktan sonra eşi Sare Davutoğlu’nu bekleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanındakilere “Sare Hanım kaynadı herhalde” diyerek şaka yaptı. Eşinin de çağrılmasını isteyen Başbakan Davutoğlu, gazetecilerden kendi içtikleri çaydan da bir bardak çay istedi.
DAVUTOĞLU’NDAN MİSAFİR GAZETECİLERE, AFYON’U NASIL BULDUNUZ SORUSU
Kamp boyunca gazetecilerin çalıştığı masaya oturarak basın mensuplarıyla sohbet eden Davutoğlu, bir ara gazetecilerin birbirine uzatıp masaya oluşturulmaya çalışılan mikrofon düzenine de yardım etti. “Hep soruları siz soruyorsunuz, şimdi ben soracağım” diyen Başbakan Davutoğlu, gazetecilere Afyonkarahisar’ı nasıl bulduklarını öğrenmek istedi. Davutoğlu’nun “Afyon’u nasıl buldunuz?” diye sorması üzerine basın mensupları “Soğuk” cevabını verdi. Bu ifade gülüşmelere neden olurken bir basın mensubunun “Muhteşem” cevabına eşinin anne tarafından Afyonkarahisarlı olmasına göndermede bulunan Davutoğlu, “Sare hanım var diye demiyorsunuz değil mi?” diyerek karşılık verdi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU
KAYMAĞI TERCİH ETTİ
Basın mensuplarının, Kızılcahamam’ın da soğuk olduğunu ancak Afyonkarahisar’ın daha soğuk olduğunu anlatması üzerine, “siz nereyi tercih edersiniz” diye soran Davutoğlu’na bir basın mensubunun “Antalya” cevabını verdi. “tabii daha sıcak” diye karşılık veren Davutoğlu, kampı takip eden gazetecilere Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetleri kaymak, sucuk ve lokum ikram edilmesi talimatını verdi. Talimatı verdikten sonra bir gazetecinin, “Siz hangisini daha çok seviyorsunuz, kaymağı mı, lokumu mu?” sorusuna Başbakan Davutoğlu, “Lokum iyidir de Kaymağı” cevabını verdi.
SARE DAVUTOĞLU,
AFYON ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİRDİR
Başbakanın lokum ve sucuk dağıtılması talimatını verdiği sırada Sare Davutoğlu ise, “Şehri görme fırsatınız olabildi mi?” diye sordu. Basın mensuplarının Sare Davutoğlu ile birlikte sadece İhsaniye’nin Üçlerkayası’nı gördüğünü söylemesi üzerine Sare Davutoğlu, “aslında çok güzel bir şehirdir gezmenizi isterdim” dedi. Ankara’dan gelen kadın haber spikerlerinden biri ise Sare Davutoğlu’na, İhsaniye ve Üçlerkayası’nın Anadolu’da gördükleri pek çok kasaba ve köyünden daha güzel olduğunu belirtti. Bu arada telefonun bir yeri aradığını fark eden Sare Davutoğlu, telefonu kapatmaya çalışırken; Başbakan Davutoğlu ise, “korsan yayın yapıyor” diyerek bir kez daha herkesi güldürdü.
“AFYON’UN MUTFAĞININ,
ISTIRABINI BEN ÇEKTİM”
Kaymak ve lokum sohbeti üzerine gazetecilere Afyonkarahisar mutfağına ilişkin bilgiler veren Sare Davutoğlu, bamya çorbasının özelliklerinden bahsetti. Afyonkarahisar’ın lezzetlerinden devam eden sohbette Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar’ın kendine has bir mutfağı olduğunu anlatırken araya giren Başbakan Davutoğlu, yeni damatken yaşadıklarını şöyle anlattı: “Afyon’un mutfağının, ıstırabını ben çektim. Evlendikten son el öpmeye geliniyor. Geldik ancak kaç gün kaldıysak her gün bir başka evde ağırlandık. Burada adet, el öpmeye gelen damada 20’ye yakın çeşit yemek çıkarırlar. Ve hepsini yiyeceksiniz. Bir damadın göreceği ilk sınav. Yemeğin yarısında birden sırtımda bir darbe hissettim. Bütün sofrada oturuluyor. Güya yemeğin oturması ve devamının yenilebilmesi için bir de sırta vuruyorlar. Son derece lezzetli bir Afyon mutfağı vardır. Sare hanım da gayet iyi yapar. Afyon yemeklerinden daha iyisini, Konya yemeklerini yapar. Ben öğrettim de birazcık.”
KARAHİSAR KALESİ
 TÜRKÜSÜNÜ ÇOK SEVERİM
Sare Davutoğlu ve Afyonkarahisar anıları üzerine basın mensupları Başbakan Davutoğlu ve eşine,  “Tuzlu kahve de var mıydı?” diye sordu. Sorusuna gülerek dinleyen Başbakan Davutoğlu, “Bizim hayatımızda yemeğimizdeki tuz dışında hiçbir tuzlu şey olmadı” dedi. Bir anda kendisinin gazetecilerin soruları cevapladığını fark eden Başbakan Davutoğlu, “Ben soracaktım siz sormaya başladınız” diyerek espri yaptı ve ardından ikinci sorusunu sordu. Gazetecilere, “Afyonkarahisar’ın en meşhur türküsü hangisi?” diye soran Davutoğlu’na, Ankara, İstanbul ve Antalya’dan gelen basın mensupları cevap veremedi. “Çalışmadığımız yerden sordunuz” diyen gazetecilere Başbakan Davutoğlu, “bir yere gidiyorsanız biraz bakın” diyerek tavsiye verirken; Sare Davutoğlu ise yanındaki muhabire sessizce “Karahisar Kalesi” şeklinde ipucu verdi. “Bakın kopya verdi değil mi?” diye bir kez daha gazetecileri güldüren Başbakan Davutoğlu, “çok severim o türküyü” şeklinde konuştu.
BİR SONRAKİ
KAMPDA BASINLA İSTİŞARE DE OLABİLİR
Gazeteciliğin heyecanlı, adrenalini yüksek bir meslek olduğunu, bu nedenle uzun yıllardır tanıdığı gazetecilerin hala yaşlanmadığını anlatan Başbakan Davutoğlu, gazetecilere “İyi haber aldınız mı?” diye sordu. Olumsuz yanıtlara “Çünkü uyarmıştık” diye karşılık veren Başbakan Davutoğlu, basın mensuplarının gelecek kamplarda içeri alınmaları yönündeki talebine olumlu yaklaştı. Davutoğlu, “Bir dahaki sefere gelin. ‘Basınla istişare’ diye bir bölüm açayım. Ne dersiniz, AK Parti politikaları konusunda ne dersiniz?” diyerek, 3’üncü sorusunu yöneltti. Ancak gazetecilerin yeniden sorular sormaya başlaması üzerine araya giren Sare Davutoğlu, “Arkadaşlar çok iyi gazeteci, soru sorma girişimlerini püskürtmeyi başarıyor” dedi.
‘HABER PAYLAŞIYOR MUSUNUZ?’
“Eğer bu toplantıya katılsaydınız ne derdiniz AK Parti politikaları konusunda?” diyen Başbakan Davutoğlu, gazetecilerden “Biz de terörle mücadeleden devam ederdik. Bununla ilgili soracağımız sorular olurdu” cevabını aldı. Davutoğlu’nun “İstişareye katıldığınız anda fikir beyan edeceksiniz. Farz edin ki AK Parti mensubusunuz? Benimle birlikte partidesiniz ne tavsiye ederdiniz? Şunu da yapsak daha iyi olur diyeceğiniz ne olurdu?” diye sorması üzerine gazetecilerden “İçeride konuşulanları duymadık. Brifing aldıktan sonra fikir beyan ederdik” cevabı geldi. Bu sözler gülüşmelere neden oldu. Davutoğlu’nun muhabirler arasında haber paylaşma gibi bir durumun olup olmadığını sorması üzerine bir gazeteci, “Hepimiz yine de mümkün olabildiği kadar kolluyoruz, tabii rekabet şartlarını da gözeterek” ifadelerini kullandı.
KAMPLAR AFYON’DA DEVAM
Kendilerinin de terörle mücadeleye destek verilmesi ile ilgili görüş bildiren gazeteciler, gündemi terör sorununun oluşturduğunu belirtmesi üzerine Davutoğlu, “Hükümet olmamız hasebiyle bu yük bizim omuzlarımızda ama terörle mücadele herkesin ortak meselesi” ifadelerini kullandı. Ak Parti kamplarının Afyonkarahisar’da devam edip etmeyeceğine yönelik bir soruya Davutoğlu, kentin özel bir yer olduğunu belirterek karşılık verdi, “Erzurum’dan bir davet geldi. Ama Afyon’un İstiklal Harbi rolü dolayısıyla sembolik önemi var. Ak Parti ilk istişaresini burada yaptı. Benim için de ayrı bir önemi var” ifadelerini kullanırken gözleriyle de eşi Sare Davutoğlu’nu işaret etti.
GAZETECİLERLE İLGİLİ
ANILARINI ANLATTI
Gazetecilerin mesleğe ilişkin püf noktalarını anlatmasıyla devam eden sohbette Başbakan Davutoğlu, 2004 yılında Suriye’de başdanışman olarak katıldığı bir görüşmeye ilişkin anısını da paylaştı. O dönem yine başdanışman olan Nabi Avcı’yla birlikte gerçekleştirdikleri görüşmelerde Süleyman Şah Türbesi’nin tamirine ilişkin bir protokolün imzalandığını, ancak içeriği bilmeyen gazetecilerde bir merakın oluştuğunu anlattı. Gazetecilerin bu meraklarını “Süleyman Şah’la ilgili bir kriz çıkmış” diyerek dile getirdiğini anlatan Davutoğlu, kendisinin ise bu soruya “Süleyman Şah nedir?” diye karşılık verdiğini, ancak çok da doyurucu yanıtlar alamadığını aktardı.
Bu arada çayını da yudumlayarak konuşmasına devam eden Davutoğlu, yaklaşık 15 dakikalık sohbetin ardından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve “Hep güzel haberler vermenizi temenni ediyorum” diyerek otelden ayrıldı.
Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, daha sonra Afyonkarahisar Asri Mezarlığı’nda eşinin annesi Refiha Hanım’ın mezarını ziyaret etti. (Kocatepe Haber Merkezi)