Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başbuğ, fikirlerimizi aydınlattı – Kocatepe Gazetesi

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet
Başbuğ, fikirlerimizi aydınlattı

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Türk Milleti’nin bekası için ömrü boyunca çalışan Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 19’uncu yılı nedeniyle mesaj yayınladı. Başbuğ Türkeş’in büyük bir dava ve fikir adamı olduğuna dikkat çeken Parsak, “80 yıllık ömrünü kutlu Türk Milletine adayan Başbuğ’un fikirlerimizi bizleri aydınlatmıştır. Gösterdiği yoldan asla sapmadan Kızılelma yürüyüşümüz sürecektir” dedi.
Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ömrü boyunca hak davasından asla ayrılmadığını ifade eden Parsak, “Doğduğu andan öldüğü ana kadar hayatının her anı Türklük mücadelesi ile geçen, Türk Dünyası’nın efsanevi lideri Başbuğ Türkeştir. Ülkücülük hak davasının bayraktarı ve partimizin kurucusu, büyük Türk Milliyetçisi, devlet ve siyaset adamı Başbuğ Alpaslan Türkeş beyi, vefatının 19. yıl dönümünde, rahmet, saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
MHP İl Başkanı Raşit Demirel, “Yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu olan büyük dava adamı aziz Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in 19. ölüm yıldönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Başkan Demirel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Merhum Liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş, seksen yıllık ömrü boyunca hayatını ülkesine, milletinin bekasına ve devamlılığına adayan örnek bir dava adamıdır. Başbuğ Alparslan Türkeş’i vefatının 19. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk-İslam âlemine, Türk Milliyetçilerine ve Ülkücü Hareket’e baş sağlığı diliyorum. Ruhu Şad mekânı Cennet olsun.”
MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, “Merhum Başbuğ Türkeş’in asker, siyaset ve bir düşünce insanı olduğuna dikkat çekti. Yağcı, “25 Kasım 1917 tarihinde dünyaya gelen merhum Başbuğumuz 4 Nisan 1997 tarihine kadar vatanımızın ve milletimizin birliği için mücadele etmiştir. Bu uğurda büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen asla pes etmeyen Başbuğ Türkeş, Türk dünyasının en seçkin liderlerinden birisidir. Fikirlerini asla unutmayacağız ve gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur” dedi.  
MHP Afyonkarahisar İl Genel Meclisi  üyesi Haydar Serdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bugün rahmetli başbuğumuzun hakkın rahmetine yürüyüşünün 19’uncu seneyi devriyesinde rahmet ve şükranla anıyoruz. Türk Dünyası’nı yasa boğan o soğuk Nisan gecesinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen Türk milliyetçilerinin kalbindeki yeri ve önemi hiç değişmedi. Yol göstericiliği ile örnek davranışları ile hedef ve idealleri ile kısacası bütün canlılığı ile her zaman ki, güzide yerini muhafaza etmektedir. Türk siyaseti gerekli olduğunda uzlaşma ve barışın gerekli olduğunda tavır alınışın en ince örneklerini onun şahsında şahit olmuştur. O yalnızca son yurdumuzda sınırda kalmayan Türk’ün yaşadığı her yere umut güneşi gibi doğan milli bir heyecan milliyetçi bir kılavuz ve Türk-İslam medeniyetinin yılmaz bir savunucusu olmuştur” dedi.
Serdaroğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Fikir, iman, ülke aşkı insanları güçlü yapan bunlardır diyerek inancın, iddianın ve manevi bağlanışın karşılaşılan sorunların aşılmasında en etkili yol olduğunu göstermiştir. Bu vesile ile gönlümüzdeki yeri hiç değişmeyecek olan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”
MHP Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanı Emel Uşaklı, “Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş, hayatta iken aziz Türk Milleti üzerinde oynanan oyunları tespit etmiş ve bütün tespitleri doğru çıkmıştır. Türkiye, Ortadoğu ve Dünya siyaseti hakkında ne söylediyse tarih onu hep haklı çıkarmıştır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in hayatta iken belki de yeterince anlaşılamayan fikirleri ve haklılığı şimdi necip milletimiz tarafından daha iyi anlaşılmaktadır. Onun fikir ve idealleri dünya durdukça yaşayacaktır. Onu rahmet ve saygıyla anıyoruz. Mekânı cennet olsun” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)