Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

BAŞBUĞ PAŞA DA GELMİŞTİ

Dün bu köşede “Paşalarımızın Afyonkarahisar ziyaretleri”nden bahsetmiştik. Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Sayın Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Sayın Hasan Küçükakyüz’ün geçtiğimiz Mart ayında Afyonkarahisar’a yaptıkları ziyaretin Afyonkarahisar için “ilk” olmadığına dikkat çekmiş, 1972 ve 1980 yıllarında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Komuta Kademesi tarafından ilimize yapılan ziyaretleri hatırlatmıştık.
Malum yerimiz sınırlı. O nedenle Komutanların son ziyaretini de bugüne bırakmıştık.
***
Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği önemli isimlerden, Genelkurmay eski Başkanımız, Emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile komutası altındaki Kuvvet Komutanlarımızın 2009 yılında ilimize yaptıkları ziyaretten bahsediyoruz…
2009 yılında, Afyon’daki Büyük Taarruz’ un 87. Yıldönümü kutlama törenlerine katılan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un memleketine yaptığı bu ziyaret ülke gündeminde geniş yankı bulmuştu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Zafer Haftası kapsamında Afyonkarahisar Çiğiltepe Şehitliği’nde düzenlenen anma etkinliğine katılmış. İlker Paşa’ya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık eşlik etmişlerdi. Paşalar Afyonkarahisar şehir merkezindeki “Afyon’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü” kutlamalarına da şeref vermişlerdi.
Vatandaşların yoğun ilgisi altında Çiğiltepe şehitliğe gelen ve üzerlerinde memleketleri, yaşları ve isimleri yazılı şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakan Orgeneral Başbuğ, birara kendisini takip eden basın mensuplarına dönerek, “Ne görüyorsunuz? Datça, Bolvadin, Ağrı… İşte Türkiye bu. Daha fazla birşey söylemeye gerek yok. Bakın bu şehitler 87 yıl önce şehit oldu. Beraber yanyana yatıyorlar. Kardeşlik bu. İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere en rütbesiz askerine kadar, bu zaferde Türk halkı var. Emsalsiz payı var” diye konuşmuştu.
***
Hasılı kelam; Afyonkarahisar Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en üst düzey komutanlarını geçmişte birden çok kez ağırlamıştı. Bu Zafer Haftası’nda da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bir kez daha ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER