Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Halil Kocaşaban

BAŞIMIZ SAĞ OLSUN…

 

Bitlis’ten Tatvan’a gitmek için havalanan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucunda Gazi ve şehitlerimiz olmuştur. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralarımıza şifalar diliyorum.
Şehidin tarifi Kuran’da, yeri gönüllerdedir… Her şehit üzerinde yaşadığımız bu kutlu topraklara vatan mührünü vuran asil kanının şeref timsalidir. İnancımıza göre şehitler ölmez, irademize göre de vatan bölünemez…
Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
***
Her gün bir insanlık dramına şahit oluyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu İnsanlıktan nasibini almamış birinin Samsun’da bir kadına saldırısını üzüntüyle izledim. Kadına yönelik şiddet vakalarıyla ruhen deprem geçiriyoruz.
O cani en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Her daim güzel fotoğraflar paylaşmak isterim elbette sizinle ama bu fotoğrafta katledilen kadınlarımız var. 1 yılda 408 kadın katledildi.
Haklı olarak yaşanan bu durum toplumsal olarak büyük öfkeye ve tepkiye neden oluyor. Hele ki 8 Mart gibi bir güne denk gelmişken dikkati çekmek istediğim tezat olan bir durum daha var. Yeri gelmişken onu da belirtmek isterim. Tam 37 yıldır, Türkiye’deki kadın hakları savunucuları 8 Martlarda bir kere bile, dağlarda savaştırılan ve öldürülen yaşı küçük kız çocuklarına ilişkin tek bir rapor veya açıklama yapmamışlar bu konuya da ayrıca dikkat çekmek isterim.
Dinimizde de Türk töremizde kadının yeri ve kıymeti önemi bellidir. Biz ne ara bu hale geldik nasıl da böyle kendimizi kaybettik. Yazık çok yazık….
Bizi biz yapan tüm kıymetlerimizi israf ediyoruz, kaybedip yitiriyoruz. Evladının gözü önünde, sokak ortasında bir anneye yapılan bu alçak muamele dehşet ve tiksinti veriyor! Yaşanan bu olayın ilk olmadığını biliyorum ama son olmasını diliyorum. Şiddet, acizlerin ve korkakların zelil sığınağıdır… Ey şerefsiz, inşallah belanı Allah’tan, cezanı da hukuktan bulursun. Lanet olsun senin gibi insana…!
***
Bizi biz yapan tüm kıymetlerimizi israf ediyoruz, kaybedip yitiriyoruz.
Bu satıları az önce kullanmıştık tekrar büyük puntolarla yazmak da fayda görüyorum konuyla ilgili bir diğer hususta şu BM Gıda İsrafı Raporu yayınladı ve….
• Türkiye, kişi başına düşen gıda israfında dünya üçüncüsü oldu.
• Türkiye’de her yıl 7,7 milyon ton yiyecek çöpe atılıyor.
Son söz olarak maddenin insanı mutlu etmeye yetmediğini, maneviyat tükendiğinde anladık. Bütün mesele sevgiydi ekip büyütemedik…!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti