Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BASIN BAYRAMI

Her toplumda bazı meslekler vardır ki, onlar o toplum için vazgeçilmezdir. İşte o meslekler düzgün işlemezse toplum düzeni de alt üst olur.
İnsanlar çevresinde olup bitenleri merak ederler. Bu da bilgi almakla mümkündür. Bu sebeple olaylardan sağlıklı sonuç çıkarmak için kaynağın doğru ve güvenilir olması gerekir.
İşte güvenilir basın bu sebeple çok önemlidir. Basını güvenli yapan da insandır yani basın mensuplarıdır. Hal ve hareketleri ile güvenilir olmalıdır ki kamuoyuna aktardıkları bilgiler de güvenilir bilinsin.
Gazeteci ile siyasetçiyi birbirine benzetirim. Her ikisi de iyiyi, gerçeği, doğruyu iyi değerlendirmelidir. Memleket ve insanlık hayrına düşünüp, çaba sarfeden insanların da önünü açmalıdırlar. Emeğin, tecrübenin, liyakatin, doğrunun ve mazlumun yanında olmalılar.
Gazeteci toplumun aynasıdır. En az yetkileri kadar kendisini sorumlu hissetmeli, toplumu karamsarlığa, yanlışa ve ayrıştırmaya teşvik etmemelidir…
Değerli dostlar; basın mensubu olmak zor iştir. Genellikle zor şartlarda çalışırlar. Bir çok meslek mensubu belki de zengin olmak için çabalarken, gazeteciler doğru ve zamanında haber yetiştirme telaşından ekonomik durumlarını düşünecek durumları yoktur. Geceleri gündüzleri, yazları kışları birbirine karışmıştır.
Herkesin namuslu bir avukata, hakime, savcıya, iyi bir doktora, görevini iyi yapan polise ihtiyacı vardır. Çünkü Adalet, sağlık ve güvenlik olmazsa olmazlarımızdır.
İnsanların derdini anlatabileceği, objektif yaklaşan, adaletli olan, yetkisini şahsi menfaatleri için kullanmayan, dürüst basına ihtiyacı vardır.
Basın camiasının kısmen de olsa içinde bir kişi olarak, başta yirmi beş yıldır köşe yazdığım ilkelerinden taviz vermeden yarım asrı çoktan devirmiş olan KOCATEPE gazetesindeki mesai arkadaşlarım olmak üzere, ilimizdeki diğer basın mensupları ve ulusalda adil ve dürüstçe emek veren bütün basın çalışanlarının bayramını kutluyorum.
Sağlıklı, başarılı, mutlu nice seneler diliyorum.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER