Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basın Bayramı’nda Afyon basınına övgü

Bu haberin fotoğrafı yok
Basın Bayramı’nda Afyon basınına övgü

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen Yerel Medya Başarı Ödülleri töreninde basının görevinin önemli olduğuna vurgu yapıldı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği tarafından 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Yerel Medya Başarı Ödülleri töreni düzenlendi. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şubesi, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün destek verdiği ödül töreni, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.
Ödül töreninde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Her ne kadar sansür kaldırılmış olsa da olağanüstü dönemlerde sansür devam etti. Bazıları basınla temasa geçiyor, vahim tablolar çiziyor. Bazıları gelip oturuyor. Çanak tutanlar da en çok çekenler oluyor. Bazı tehlikelere dikkat çekerek bazı kişilerin ceplerini para ile doldurmaları, hortumlamaları ile karşılaşıldı” dedi.
Basın kuruluşlarının sorumlu ve şeffaf olması gerektiğine dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Sorumlu ve şeffaf basın çok önemli. Herkes hiza mesafe alıyor. Sizin yazdığınız her şeyin fotokopisini çekiyoruz ve ilgili daireye emir olarak gidiyor. Afyonkarahisar basınının gazetecilik ilkelerine bağlı görev yapmasından mutluluk duyuyorum. Son derece olumlu ve iyi. Basın açısından da birçok emekçi ekmek yiyor” diye konuştu.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise seçildiği günden bugüne tüm basın kuruluşlarına eşit mesafede davrandıklarını, kimseye ayrımcılıkla yaklaşmadıklarını kaydetti. Çoban, “Biz her basın kuruluşuna eşit mesafede yakınlık ya da uzaklığı sağlamış olduğumuz kanaatindeyim. Kimi dönem bazı gazeteciler belediye kapısından giremiyordu. Basın toplantılarına çağrılmıyor, röportaj talepleri kabul edilmiyordu. Biz seçildiğimiz ilk gün de söylemiştik. Her basın kuruluşu eşittir. Hiçbirisi ile özel bir ilişkimiz söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Eleştirilere de açık bir yönetim olduklarını kaydeden Çoban, şöyle devam etti:
“Bazı gazeteci arkadaşlarımız Belediyemiz aleyhinde haberler yapmış olabilirler, yapacaklar. Bir eksiğimiz varsa bunları düzeltme imkanımız varsa yol gösterici bir haber varsa bundan faydalanmaya çalıştık. Az da olsa kasıtlı haber yapan arkadaşlarımız var. Geçenlerde de bir basın açıklamasıyla dayanamaz hale geldik ve açıklama yaptık. 3 yıldır sürekli aleyhimizde yazan arkadaşlarımız var. Hiçbir zaman o gazetenin sahibine yazı işleri müdürüne arayıp da ‘Neden böyle böyle bir şey yapıyor arkadaşımız, hükümet hiç mi iyi bir şey yapmıyor, belediye 3 yıldır bir tane bile güzel şey yapmaz mı hep aleyhte mi yazar nedir bu’ demedik, demeyeceğiz. Biz de babının eleştiri yapma hakkı varsa bizim de cevap verme hakkımız var. Basın da bizim cevap hakkımızı veriyor.”
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da yerel ve ulusal basına önem verdiklerini kaydetti. Solak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ve demokratik bir dünya devleti olma iddiasının temel dayanaklarından biri de elbette bağımsız ve güçlü bir basındır. 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basını üzerindeki sansürün kaldırılmasıyla, Türk toplumunun gelişmesinde, çağdaşlaşmasında ve ilerlemesinde önemli mesafeler alınarak, demokratik ve çoğulcu yapının gelişmesine büyük katkı sağlanmıştır. Çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan, vazgeçilmez unsurlardan biridir. Basın, hitap ettiği toplumun aynası ve toplumu oluşturan fertlerin doğru haber alma ve doğru bilgilenme hakkının teminatıdır. Kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif ve tarafsız olarak yansıtmak suretiyle, demokrasinin tam işlerliğinin gelişmesine katkıda bulunur. Biz de üniversite yönetimi olarak basın özgürlüğüne önem veriyoruz. İlimizde faaliyet gösteren bütün basın kuruluşlarına eşit mesafedeyive tarafsızız. Üniversitemizin kapıları, tüm bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerimiz her zaman basınımıza sonuna kadar açıktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

200 başvuru yapıldı
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Yerel Medya Başarı Ödülleri’ne 200 başvurunun
olduğunu, Seçiçi Kurul’un bu eserleri titizlikle incelediğini kaydetti

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, Dernek tarafından düzenlenen Yerel Medya Başarı Ödülleri’ne yoğun katılımdan memnun olduğunu belirtti. Abdioğulları, “24 Temmuz Basın Bayramı’na hazırlanırken görevi aldığımız günden itibaren 14 nisandan il protokolünün ve siyasilerin tam desteğini almış bulunmaktayız. İnşallah bu güveni boşa çıkarmamışızdır. Sevgili Rektörümüze teşekkür ederiz. Yerimiz yoktu. İlk etapta 200 metrekarelik bir yeri bizlere tahsis etti. Jüri üyeleri, bu yarışmayı hazırlarken 15-16 saat hiç aralıksız olarak 200 eseri tek tek gözden geçirerek 11 kategoride değerlendirmeye tabi tuttular. Bu işin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum. Biz daha önce dost gönüllemek için yapmış oyduğumuz değerlendirmelerde atladığımız kişiler oluyordu. Basın İlan Kurumu’nun, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü’nün, Valilik’ten, Belediye’den oluşan, akademisyenlerden oluşan alanında uzman arkadaşlarımız eserleri tek tek değerlendirdi” dedi. (Kocatepe)

Ödül heyecanı yaşandı

Afyonkarahisar Yerel Medya Başarı Ödülleri’nde 11 ayrı kategoride başarılı basın mensupları ödüllerini aldı

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Yerel Medya Başarı Ödülleri’nde basın mensupları ödül heyecanı yaşadı. Gazete Haberi dalında Zaman Gazetesi’nden Mesut Mercan birinci olurken Kocatepe Gazetesi’nden R. Hüseyin Biçer ikinciliği, Öncü Gazetesi’nden Satılmış Akkaş ise Anahaber Gazetesi’ndeyken yaptığı haberle 3’üncülüğü elde etti.
Gazete Röportajı’nda birinci Gazete 3’ten Mustafa Dağhan birinci, Hisar Gazetesi’nden İsmail Çavdar ise ikinci oldu.
Gazete Araştırma-İnceleme Yazısı’nda birinci Ayhan Kalkan olurken, sıralamaya başka bir eser giremedi.
Gazete kategorisinde köşe yazısında Kocatepe Gazetesi’nden Murat Arısoy birinci, Gazete 3’ten Yasin Köksal ikinci, Türkeli Gazetesi’nden Atamer Büyükbudak ise 3’üncü sırada yer aldı.
Fotoğraf kategorisinde birinciliği Doğan Haber Ajansı ve Kocatepe Gazetesi muhabiri Onur Bayram elde ederken Gazete 3’ten Ahmet Taşdelen ikinci, Haberci Gazetesi’nden Ahmet Işık üçüncü oldu.
Gazete kategorisindeki son yarışma ise sayfa tasarımındaydı. Sayfa tasarımında Gazete 3’ten Ramazan Gölcük birinci, Hisar Gazetesi’nden Süreyya Işık ikinci ve Kocatepe Gazetesi’nden Mustafa Ertürk üçüncü oldu.
Televizyon haber dallarında da büyük bir yarış yaşandı. Kanal 3’ten Bilgihan Erdoğdu bu dalda birinci sırada yer alırken Kanal 3’ten Ata Gündüz Kurşun ikinci ve yine Kanal 3’ten Selçuk Taşkın üçüncü oldu.
Kanal 3’ten Hülya Bozokluoğlu ve Yasin Köksal televizyon programı dalında birinci ve ikinci sırayı paylaşırken Karahisar Tv’den Murat Emre ise üçüncü oldu.
Radyo Programı dalında birinci ve ikinciliği Gün Fm’den İsmail Akar, Fatma Akar ve Faruk Bangir aldı.
03haber.com, internet haberciliğinde birinci olurken Yeha.com.tr ikinci sırada yer aldı. Kızılörenliyim.com ise sıralamada üçüncü oldu.
Yerel ve ulusal haber ajanslarında da kıyasıya rekabet vardı. Yerel Haber Ajansı’ndan Sait Karaduman birinci, Anadolu Ajansı’ndan Mustafa Güngör ikinci, İhlas Haber Ajansı’ndan Ali Kemal Akan da bu kategoride üçüncü oldu. (Kocatepe)

Kocatepe’ye 6 ödül

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Yerel Medya Başarı Ödülleri’nde gazeteniz Kocatepe 6 ödül aldı

Yerel Medya Başarı Ödülleri’nde Gazeteniz Kocatepe’nin kurucuları merhum İbrahim Küçükkurt ile merhum Şükrü Küçükkurt’un Ustalara Saygı Ödülü’nü İbrahim Küçükkurt’un eşi Neriman Küçükkurt ile Şükrü Küçükkurt’un oğlu ve Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt aldı. Kocatepe Gazetesi’nden R. Hüseyin Biçer, ‘İşte Afyon, işte Sandıklı” haberiyle kategorisinde ikinci, Murat Arısoy “İki şehirde yazılan kardeşlik türküsü” başlıklı köşe yazısıyla kategorisinde birinci, Onur Bayram, Şehit Murat Hasırcıoğlu’nun cenaze töreninde çektiği fotoğrafla kategorisinde birinci ve Mustafa Ertürk, sayfa tasarımında üçüncü oldu.

“Hakkımızı helal ediyoruz”

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar’daki basın kuruluşlarının şehit aileleri ve gazilerin sorunlarını gündeme taşıdıklarını söyledi. Kumartaşlı, “Biz camia olarak hakkımızı helal ediyoruz, siz de bize hakkınızı helal edin” diyerek Afyonkarahisar Gazetecileri dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’na Türk Bayrağı hediye etti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti