Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basın, demokrasinin temel taşıdır – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
Basın, demokrasinin temel taşıdır

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Tutulmaz, “Demokrasimizin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran gazetecilik mesleği, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Gazeteciler, kamuoyu adına hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturarak, ilkeli yayıncılık anlayışıyla, hiçbir tesir altında kalmaksızın olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlamaktadır. Aynı zamanda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasimizin güçlenmesine, gelişmesine ve daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına önemli bir katkı sağlamaktadırlar” dedi.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir. Her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra eden, yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran gazetecilerin çalışma ve sosyal haklarının korunması, daha iyi imkanlara ulaştırılması da aynı oranda önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, İyi Parti İl Başkanı Erdal Gümüş, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

 

GAZETECİLİK YEMİNİ ŞART

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda meslek içi birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Abdioğulları, “Gazetecilik, ülkemizde herkes ve her kesim tarafından yapılabilen ya da yapılabileceği varsayılan bir meslek hâline gelmiştir. Bunu engellemenin yolu, gazetecilik alanında hizmet veren meslek örgütlerinin bu erozyona karşı ağaç dikmesidir. Gazetecilik toprağının erozyonuna karşı dikilecek ağaç ise meslek örgütlerinin denetiminde gerçekleştirilecek Gazetecilik Yemin Töreni’dir. Mesleğimizin itibarını yeniden kazanmak istiyorsak, Yemin Töreni ile gazetecileri mesleğe ısındırmalı, uyacakları temel kuralları hatırlatmalıyız. Kurallara uyanları yüreklendirmeli, teşvik etmeli; kurallara uymayanların ise Ahilik geleneğinde olduğu gibi pabucunu dama atmalıyız. Kaldı ki gazetecilik, esas olarak usta-çırak iletişimine dayandığı için Ahilik geleneği, gazeteciliğin de özünü oluşturmaktadır” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti