Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Basın engellenemez – Kocatepe Gazetesi

Basın engellenemez – Kocatepe Gazetesi
Basın engellenemez

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, basın mensuplarının olay mahallerinde görevlerini rahatça yapabilmeleri için gerekli talimatları verdiğini bildirdi

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun makamında dün düzenlenen basın toplantısında hazır bulunan İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan gazetecilerin sorularını cevapladı. Uçkan, son dönemde basın mensuplarının görev yapmasını önleyen sorumsuz polis memurlarının hatırlatılması üzerine, “Gerekli uyarılar yapıldı” dedi. Uçkan, “Olay yerlerinin hemen çerçeve içine alınması gerekiyor. Olay yerinde küçük izler bile delil yerine geçer. Bir kıl, ter, kan suçu işleyen kişiye götürür” dedi. Uçkan, delillerin kaybolmasını engellemek için alınan tedbir dışında basın mensuplarının rahatça görev yapabileceklerini, bu konuyla ilgili olarak polis teşkilatına gerekli uyarıların yapıldığını kaydetti.
OLAY TEPKİ TOPLAMIŞTI
Geçtiğimiz hafta başında Ambaryolu caddesi üzerinde meydana gelen “otopark kavgası” sonrasında Kamil Şahin isimli bir polis memuru anlaşılamayan bir nedenle görev yapan Kocatepe Gazetesi görevlisini engellemeye çalışmıştı. Polisin oluşturduğu güvenlik şeridi dışında, kimseyi engellemeden, basın kartını ibraz ederek fotoğraf çekmeye çalışan basın mensubuna fiziki müdahalede bulunan sorumsuz polis memurunun bu tavrı gazeteniz Kocatepe’de yer aldıktan sonra büyük tepki toplamıştı. Sorumsuz polisin bu tutumu “Olayı saklamaya mı çalışıyorlar?” sorusunun oluşmasına neden olmuştu. Basın camiasında oluşan tepki sonrasında Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Basın mensuplarının görev yapması engellenemez” uyarısında bulunmuştu. Kamuoyunda oluşan tepkinin ardından CHP Afyonkarahisar Mil-letvekili Ahmet Toptaş da “Konunun takipçisiyiz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Basın özgürlüğünün teminatı bizleriz” açıklamasında bulunmuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)