Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

BASIN İLAN KURUMU’NDAN Cevap ve Düzeltme Metni

Kocatepe Gazetesi’nin 2 Aralık 2020 tarihli nüshasının 4. Sayfasında ve Gazeteye ait kocatepegazetesi.com internet sitesinde Kenan DEMİRKIRAN’a ait ‘ZAFER MÜZESİ HALKIN OLMALI’ başlıklı köşe yazısında Kurumumuzun aleyhinde gerçeği yansıtmayan ve haksız isnat niteliği taşıyan ifadelere yer verilmiştir.
Köşe yazısında yer alan “Resmi ilan ve reklamları iktidarı destekleyen ve şişirilmiş tirajlı gazetelere akıtan Basın İlan Kurumu (BİK) bağımsız ve özgür yayın yapan gazetelere ambargo uygulamaktadır.” ifadeleriyle Basın İlan Kurumunu haksız bir şekilde zan altında bırakılmıştır.
Basın İlan Kurumu, resmi ilanları, hangi görüş ve düşüncede olduğunu bakılmaksızın 195 sayılı Kanuna göre Kurum Genel Kurulu tarafından belirlenen içerik, sayfa sayısı ve ölçüsü, kadro, fiili satış, en az yayın hayatı süresi gibi şartlar gözetilerek tespit edilen usul ve esaslar dairesinde adil ve şeffaf şekilde gazetelere dağıtmaktadır.
Resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerde yayınlatılan resmi ilanlara ilişkin bilgilerin yer aldığı resmi ilan kontenjan ve dağıtım tabloları gazetelerin yayın yerlerine göre her ay düzenli olarak İlan Bilişim Sistemi (İLANBİS) üzerinden elektronik ortamda o yayın yerlerindeki tüm gazetelerle paylaşılmaktadır. Söz konusu tabloların incelenmesi neticesinde, bu ifadelerin gerçeği yansıtmadığı, anılan yazının yeterli araştırma yapılmadan hazırlandığı, bu şekli ile Basın İlan Kurumuna yönelik olarak haksız ve asılsız isnatta bulunduğu anlaşılmaktadır.
Diğer taraftan Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 sayılı Kanunun müeyyideye ilişkin 49. maddesi süreli yayınlara Basın Ahlak Esaslarına aykırı davranmaları halinde Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu kararıyla resmi ilan kesme müeyyidesi uygulanabileceğini öngörmektedir.
Söz konusu köşe yazısının içinde yer alan ‘İktidar yanlısı olmadıkları için BİK’in ilan kesme cezası verdiği yüzlerce yerel gazete ya kapandı ya da zarar ederek yayınını sürdürmekte…’ ifadeleri ise Basın İlan Kurumuna yönelik bir diğer gerçeğe aykırı ifadedir. Kurumumuz Yönetim Kurulu tarafından 195 sayılı Basın İlan Kurumu Teşkiline dair Kanunun Müeyyide başlıklı 49. Maddesine göre müeyyide uygulanmasına karar verilen ve bu müeyyidenin uygulanması nedeniyle kapanan herhangi bir süreli yayın bulunmamaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti