Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Basın kamunun ve özel sektörün çalışmasına yardımcı oluyor”

Vali Mustafa Tutulmaz, mesai
"Basın kamunun ve özel sektörün çalışmasına yardımcı oluyor"

Vali Mustafa Tutulmaz, mesai mefhumu gözetmeksizin her şartta görevlerini yerine getirerek halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ile bir araya geldi.
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen programa Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra, AK Parti 26. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkan ve 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdür Vekili Zafer Ünüvar, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar’daki gazete sahipleri, internet haber siteleri, radyolar, basın sektöründeki meslek örgütü temsilcileri, ulusal basın temsilcileri ve yerel basın mensupları katıldılar.
Vali Mustafa Tutulmaz programa katılan basın mensuplarını masalarında ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Programda Afyonkarahisar İnternet Habercileri Derneği Başkanı İsmail Ögeday, İnternet Medyası Radyo ve TV Derneği Başkanı Ömer Elçi, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları ve Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
“BASIN MEPSUPLARININ YAPTIKLARI İŞ ZOR”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gerçekleştirilen programda konuşan Vali Tutulmaz, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olması dolayısıyla bir araya geldik. Ben bütün basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Bu günler tabii bir taraftan o mesleğin mensuplarını bir araya getirme, bir taraftan da bu meslekle ilgili problemleri, sıkıntıları karşılıklı olarak değerlendirme ve çözüm yolları arama günüdür. Bunu da gazeteciler ve basın mensupları olarak 2 yıldır kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde yapıldığını burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu açıkça ifade etmek isterim. Basın mensuplarının yaptıkları iş zor, gerçekten bunu açıkça söylememiz gerekiyor. Gece gündüz demeden haber takibi yapabilmek, aldığınız haberi kendi kişisel yorumlarınızı katmadan takipçilerinize ulaştırmak, ancak bunu yaparken de ilin genel durumuna bir zarar verirmiyiz, ülkemizin genel ahlaki durumuna, toplumsal yapısına bir zarar verirmiyiz düşüncesiyle hareket etmeniz muhakkak işlerinizi zorlaştırıyor. Her haber doğrudan yazıldığı zaman o topluma zaman zaman sıkıntılar da verebilir veya o haberin sahiplerini ileride de olumsuz şekilde etkileyebilir. Şunu son bir buçuk iki yıla yakın bir süreçte açıkça gördük ki gerçekten basın mensupları ilimizdeki sorumluluk duyguları üst düzeyde kişilerdir. Bundan dolayı ben özellikle hepinizi tebrik etmek istiyorum. Küçük bir diyelim ki cinsel taciz olayı haberci açısından haber yapılabilir. Ancak o habere konu olan aileler ile yakınlarının bütün yaşadıkları müddetçe devamlı o haberle karşı karşıya kalmaları gibi bir durum ortaya çıkıyor. Onun için bu tür konularda gerçi hassasiyet var ama bundan sonra biraz daha hassas olursak daha iyi olur diye düşünüyorum.” dedi.
“BASIN KAMUNUN VE ÖZEL SEKTÖRÜN ÇALIŞMASINA YARDIMCI OLUYOR”
Basının kamunun ve özel sektörün belirli toplum değerleri çerçevesinde çalışmasına yardımcı olduğuna değinerek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz, “Basın mensuplarının yaptıkları iş bir taraftan kamunun, bir taraftan da özel sektörün, kişilerin belirli bir toplum değerleri çerçevesinde çalışmasını sağlıyor. Eğer basın olmasa, haber yapılmayacak olsa başta kamu olmak üzere özel sektörde pervasızca önemli hareketler olacaktır. Ancak bu basında çıkar, bu haber olur, bunun daha sonra bize zararı olur düşüncesiyle birçok kişi kendini o çerçevede çeki düzen içerisinde tutmak zorunda kalıyor. Bunun için sizin bu görevinizi önemsiyoruz. Toplumun daha huzurlu olabilmesi adına, toplumun daha açık toplum olabilmesi adına önemli bir görev ifa ediyorsunuz. Bunu burada açıkça ifade etmek isterim.” ifadelerini kullandı.
Vali Mustafa Tutulmaz, düzenlenen programda 2018 yılında yapılan çalışmaları da değerlendirdi.