Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Basınımız Afyon’a katkı sağlamakta ve takdir görmektedir”

“Basınımız Afyon’a katkı sağlamakta ve takdir görmektedir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, bireylerin haber alma, bilgilenme ve öğrenme haklarının en başında gelen basın müessesesinde, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırılması ile her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlandığını hatırlatarak, “Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Bu nedenle basın demokratik ülkelerde dördüncü kamusal güç olarak kabul edilmektedir. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması açısından hayati önemdedir” dedi. Özkaya şunları söyledi:
“Hızla gelişen günümüz dünyasında internet çağıyla birlikte yeni iletişim araçları artarken, toplumu yalan haberlerle yanlış yönlendiren bazı iletişim kanallarının varlığı, doğru bilgilendirilme ihtiyacının önemini bir kez daha ortaya koymuş, bu sebeple; yazılı, görsel ve işitsel kitle iletişim araçlarının toplumu tarafsız bir şekilde aydınlatmasındaki önemi her geçen gün artmaktadır.
Yine yerelde, ilçelerimizde ve mahallelerimizde meydana gelen olaylardan bizleri haberdar eden, çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar Afyonkarahisarımızın sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamakta ve toplum nezdinde takdirle karşılanmaktadır.
Basın mensuplarımız üstlendiği bu önemli görevler ile birlikte, toplum ile devlet arasında köprü olarak, her mevsim ve her şartta durmaksızın, görevlerini büyük bir fedakârlık içerisinde yapmaktadır. Bu zorlu mesleği ifa edebilmek için basın mensuplarımızın gösterdikleri çabayı takdir ediyor, kendilerine birkez daha şahsım adına teşekkür ediyorum.
Bu vesileyle, böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan ve bu yolda hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyorum. İlimizde faaliyette bulunan, fedakar bir şekilde görev yapan yerel gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri, televizyon, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.” >> Burak Aydın’ın Haberi