Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çoban, 7 yıllık dönüşümünü anlattı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan
Başkan Çoban, 7 yıllık dönüşümünü anlattı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından hazırlanan 2016 masa takvimi vatandaşların beğenisine sunuldu.Afyonkarahisar Belediyesi’nin yatırım ve hizmetlerinde gelinen noktayı ortaya koyan 2016 takviminin bu yılda büyük ilgi görmesi bekleniyor.
Belediye’nin çalışma ivmesindeki değişimi karşılaştırmalı olarak belgelendiren, okuyucularını geçmişe götüren 2016 masa takvimi, günümüzdeki yatırım ve hizmetlerin kalitesinin ne derece arttığına dikkat çekiyor.
İLK VAATLER TAMAMLANDI
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “2009 yılından beri sürdürdüğüm Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının ilk döneminde sizlere vadettiklerimizi büyük oranda tamamlama başarısını gösterdik.İlk örneği Fatih Pazaryerinde hayata geçirilen üstü kapalı pazaryeri inşaatları;  Esentepe, Harb-İş, Çavuşbaş, Karşıyaka ve Uydukent pazaryerlerinde de devam edecek. Pazaryerlerinin modernleşme hamlesiyle birlikte, hem esnaf hem de vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkacak. Bu yönüyle Afyonkarahisar kent merkezi üzeri kapalı ve modern semt pazarları ile ilk kez tanışmış olacak” dedi.
SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Kentin su sorununun çözüldüğünü aktaran Çoban, “Geçmişte Afyonkarahisar’a içme suyu temin edilen derin su kuyularından Afyonkarahisarlıların yıllarca arsenikli su içtiği ortaya çıktı. Dönemin Çevre ve Orman Bakanı Hemşerimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun büyük gayretleriyle Afyonkarahisar’a kazandırılan Akdeğirmen Barajı, son teknolojinin kullanıldığı modern içme suyu arıtma tesisi, terfi ve isale hatlarıyla Afyonkarahisar memba suyu kalitesinde içme suyuna kavuştu. Afyonkarahisar’da kanalizasyon suları yıllarca arıtılmadan doğaya bırakıldı. İnsan sağlığını tehdit eden ve çevre kirliliğine neden olan bu sorun yıllarca görmezden gelindi. Çevre problemini gidermek Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a nasip oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun destekleriyle hizmete alınan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi sayesinde atık sularımız arıtılarak Akarçay’a verilmeye başlandı. Tesiste evsel nitelikli atık sular ile ön arıtmadan geçirilen endüstriyel atık sular, biyolojik yöntemler kullanılarak arıtılıyor. Arıtılan suların tarımsal sulamada kullanılması için çalışma yapılan tesis sayesinde Türkiye’de ilk kez birinci etapta 9 bin dekarlık tarım arazisinin sulanması hedefleniyor. GES kurulması da planlanan tesis kendi elektrik ihtiyacının de üçte birini üreterek çevre bilinci ile öne çıkan ülkemizin önemli modern atıksu  arıtma tesisi haline gelecek” diye konuştu.
KOKARÇAY DEĞİL AKARÇAY
Akarçay’ın adeta şehrin dönüşümünü temsil ettiğini kaydeden Çoban, şöyle devam etti:
“Akarçay’ı bilenler bilir… Bir zamanlar etrafına yaydığı kokudan dolayı yakınından bile geçilemeyen Akarçay, yapılan düzenlemelerle Afyonkarahisar’ın görünümünü değiştirdi.Akarçay, önceleri bakımsız, koku yayan, insanların kaçtığı bir mekân iken, şimdilerde nehir gemisiyle gezilen, kafeteryalarında dinlenilen, spor ve yürüyüş yapılan ile adeta şehir insanımızın nefes aldığı bir yer haline geldi. Akarçay Islah ve Rekreasyon Projesi ile deyim yerindeyse ‘Afyonkarahisar’a deniz getirildi. İnsanların balık tuttuğu, kano ve nehir gemisi ile gezinti yaptığı Akarçay, çeşitli yarışmalarda ödüllere layık görülerek, cazibesini ispatlamış muhteşem bir peyzaj projesi oldu. Eskişehir Porsuk Çayı etrafındaki düzenlemelerden daha büyük olan Akarçay’ın cazibesi ve güzelliği sadece bölgede değil tüm Türkiye’de yankı uyandırdı.  Afyonkarahisar Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü işbirliği ile 45 milyon lira harcanarak modern bir görünüme kavuşan Akarçay, vatandaşların dinlenip eğlenebildiği, hoşça vakit geçirdiği bir mekân haline geldi.” (Kocatepe Haber Merkezi)

 

MEYDAN’IN İHALESİ 2016 YILI İÇİNDE
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2016 yılında Cumhuriyet Meydanı ile ilgili ihaleye çıkılacağını söyledi. Çoban, “Cumhuriyet Meydanı için 2016 yılı içinde yapılacak ihaleyle üç etaptan oluşan projenin birinci etabının bu dönem sonunda tamamlanması hedefleniyor. Meydan içerisinde yaya öncelikli ulaşım planları, 2 kattan oluşan 313 araçlık otopark, tramvay hattı, kafeler, oturma alanları, su ve ışık gösterileri ve milli maçların seyredilebileceği medya duvarı gibi aktivitelerin yapılacağı sosyal alanlar yer alacak” dedi.