Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çoban ‘Afyon Yol Mağdurları’ ile bir araya geldi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkan Çoban ‘Afyon Yol Mağdurları’ ile bir araya geldi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sosyal bir paylaşım sitesinde “Afyon Yol Mağdurları” adı altında grup oluşturarak kış şartları nedeniyle yolların bozulmasına tepki gösteren grup üyeleriyle bir araya geldi

Başkan Çoban
eleştirileri dinledi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Facebook’ta “Afyon Yol Mağdurları” adı altında grup oluşturarak yolların bozulmasına tepki gösteren grup üyeleriyle buluşarak eleştirilerini dinledi. Toplantıda, grup sözcüleri geçmişte hiçbir belediye başkanının kendilerine böyle bir yaklaşımda bulunmadığını ifade etti. Grup üyelerinin her birine söz veren Başkan Burhanettin Çoban eleştirilerini, tavsiyelerini ve temennilerini aldı. Yapılan çalışmaları görmezden gelmediklerini belirten “yol mağdurları” eleştirilerinin sadece bozulan yollara yönelik olduğunu ifade ettiler. Grup üyeleri, gruba katılarak siyasi şov yapmaya çalışan ve ahlaksız ithamlarda bulunan kişileri de gruptan çıkarmak için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. “Her şey daha güzel bir Afyonkara-hisar için” diyen grup üyeleri, “Böyle bir demokratik platform oluşturduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz, daha önceki belediye başkanlarımız böyle bir platform oluşturmadı, oluştursalardı, biz onlara da çözüm yolları, öneriler, ve şikayetlerimizi dile getirirdik.” görüşünde birleştiler.
Bazıları olur olmaz
isnatlarda bulunuyor
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın çalışmalarının ne denli büyük çalışmalar olduğunu bildiklerini ve yakından takip ettiklerini dile getiren grup yöneticileri, Başkan Çoban’ın Afyonkarahisar tarihinde olmayan yatırımlara imza attığını belirttiler. Kar yağışı dolayısıyla bozulan Afyonkarahisar yollarının bir an önce düzelmesini temenni eden grup üyeleri Başkan Çoban’ın kendilerini ağırlamasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Kendisi hakkında övgüleri dinlemekten daha çok, eleştirileri dinlemeyi tercih ettiğini ifade eden Başkan Çoban ise eleştirilerden güç ve kuvvet aldığını söyledi.
‘Afyon Yol Mağdurları’ adı altında oluşturulan grupta kendisini üzen tek şeyin karalama ve iftira içerikli yorumlar olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban; “Geçmişte bizimle siyasi hesabı olan ve siyasi rant sağlamak isteyen kişi-ler açmış olduğunuz bu sayfada yorumlar yapıyor. Her şeyi söyleyin önemli değil, ya da söylediğiniz bir şeyi ispat edin. Bazıları bunu siyasi ranta çeviriyor. Bazıları olur olmaz isnatlarda bulunuyor. Sizin gibi bize yol gösteren, eleştiren, eksik yanlarımızı ortaya ko-yanlara değil gücenmek ve kızmak; aksine sizlerden güç alıyoruz.
Sivil toplumun gücünün ne olduğunu biliyorum
Sivil toplum örgütlerinin görüşlerine büyük önem verdiğini söyleyen Başkan Burhanettin Çoban şöyle devam etti; “13 yaşından itibaren sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan, lise çağlarında öğrenci konseyi başkanlığı yapan, üniversite çağlarında yine öğrenci teşkilatlarında idarecilik yapan bir insanım. Stajyer avukatlık yaparken dahi bu tür çalışmaların içerisinde olan bir insanım. Dolayısıyla sivil toplumun gücünün ne olduğunu biliyorum. Gerek öğrencilik çağım gerekse meslek hayatım başarılarla dolu. Bu demek değildir ki; Burhanettin Çoban her şeyi güzel ve eksiksiz yapar, hatası ve kusuru olmayan mükemmel bir insandır. Size önem verdiğimizin bilinmesini geçmişimi anlatarak ortaya koymak istedim. İnternette, son yılların meşhur sosyal paylaşım siteleri olan Twitter’da ya da Facebook’da ilimizle ilgili görüşlerinizi ortaya koyuyorsunuz. Bu da bizim için önemli. Görüşlerinizi önemsiyor ve değer veriyoruz” dedi.
Nereye el atsak dökülüyordu
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban göreve geldiği gün belediyenin içinde bulunduğu tabloyu gurup üyeleri ile paylaştı. Başkan Çoban sözlerine şöyle devam etti; “Göreve geldiğimde içerisinde bulunduğumuz belediye binası tamamlanmış ancak belediyenin burayı tefriş edecek parası dahi yoktu. Yani taşınamıyor durumdaydı. İller Bankası’na 45 milyon lira borcu olan bir belediye konumundaydı. Afyonkarahisar Belediyesi’ni devir aldığımda kasasında 170 bin lira para, piyasaya ve personele ise günü geçmiş ödenmeyen 2 milyon lira borç vardı.İş makinaları berbat durumdaydı. Yeni alınan bir hidromek dışında iş makinalarımız ve kamyonlarımız eskiydi. Bir de 1988 yılında yapılmış asfalt şantiye-miz var ki, 100 bin liraya satacağım desem kimse almaz. Bizim iki yılda oraya ödediğimiz tamir masrafı 600 bin lira. Böyle bir belediye devir aldık. 1988 model hiçbir özelliği olmayan bir finişe-rimiz var. İlçe belediyelerinde dahi daha güzelleri mevcut. Yine satih kaplamada kullandığımız asfalt makinası çok eski, yani nereye el atsak karşımızda dökülen bir belediye teşkilatı çıktı”
80 yıllık sorunları
3 yılda çözemeyiz
Afyonkarahisar’da 80 yılda yapılamayanı 3 yılda yapmasının mümkün olmadığını anlatan Başkan Çoban; “Bizim elimizde sihirli bir değnek yok ki Afyonkarahisar’ın 80 yılda çözülemeyen sorunlarını 3 yılda çözelim. Önce bir altyapıyı hazırlamamız gerekir. Şantiyelerimizi kurmamız gerekir, araçları ve iş makinalarını almamız gerekir. 1999 -2009 yılları arasında ne kadar iş makinası alınmış belediyemizin arşivlerinde bulunuyor. 10 yılda alınandan üç kat fazlasını üç yılda belediyemize kazandırdık. Bunlar içerisinde, Cat marka 350 bin liraya kırıcı, 450 bin liraya greyder, bir milyon liraya ise dozer var. Her biri 150 bin lira bedelli 7 tane kamyonu yine belediyeye biz kazandırdık. Tarihte ilk defa belediye araç parkuruna bir adet dozer aldık” dedi.
Afrika’da dahi asbest boru
artık kullanılmıyor
Afyonkarahisar Belediyesi’nin içme suyunun borularına 2011 yılında 4,5 milyon lira para harcadığını belirten Başkan Çoban; “Afyonkarahisar’ın içme suyu şebekesindeki boruların yüzde 85’i asbest borularından oluşuyor. İlçelerde ve Afrika’da dahi asbest boru artık kullanılmıyor. 2000 yılında İller Bankası Afyonka-rahisar Belediyesi’ne proje yapmış teslim etmiş. Ancak 2000 yılından bu tarafa hiçbir belediye yetkilisi buna cesaret etmemiş. Ben de bu şehrin bir çocuğu olarak “vatandaş asbest, pik borudan su içiyormuş, bana ne ya geçmişte kimse dokunmamış, bende dokunmayın” diyebilir miydim? Demedim. Kanalizasyonla, içme suyu borusu aynı yerden gidiyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2011 yılında içme suyu borularının değişikliğine harcadığı para 4,5 milyon lira. Altyapıya harcadığımız paraya asfalt yapsak alkışlanmaya değer görülmez miydik? 2,5 yılda 31 mahallemizin alt ve üst yapısını tamamladık. 50 yıldır hizmet gitmeyen Çavuşbaş Mahallesi’nin bile alt ve üstyapısını tamamen bitirdik. Bunu ben demiyorum orada yaşayan vatandaşlar söylüyor”
Çukurlara geçici önlem aldık
Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışma yapmadığı yollarda bozuklukların olduğuna işaret eden Başkan Çoban; “1929 yılından bu tarafa Afyonka-rahisar en şiddetli kışını yaşamış. Bunun yanında 1948 yılında kar kalınlığı 81 cm yağış miktarı ise bir ayda 102 kg olarak ölçülmüş. Bu yıl ise merkezde 41 cm kar yağdı, ancak üst üste kar yağdığı için Ocak ayı yağış ortalaması 124 kg. olarak belirlendi. -28 derecede de Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. İnönü Caddesi’nde, Atatürk Caddesi’nde AliÇetinkaya Bulvarı’nda, Şeyh Şamil Bulvarı’nda, Sahipata- Yenice arasında Afyonkarahisar Belediyesi’nin hiçbir çalışması olmadığı halde buralarda da yollar darmadağın. Bizim çalışma yaptığımız 31 mahallede de hiçbir sorun yok. Çünkü buraların ne alt yapı, ne de üst yapı sorunu var. 31 Mahalleyi ben 3 yılda yaptım. Keşke görevi devir aldığımda bana 1 mahalle değil de 35 mahalle teslim edilseydi. 50 trilyon ile 2011 yılında yatırım rekoru kırdık. Peki, bu yoğun kış şartlarında “Belediye olarak ne yaptınız derseniz” çukurları öncelikle malzeme ile doldurduk, yama malzemeleri kullandık. İki gün dayanmadı. Bu şartlarda ne yapabiliriz diye Türkiye’de birçok araştırma içerisine girdik, fakat bulamadık. En son olarak çukurları genişleterek beton parkelerle geçici bir önlem aldık.” dedi. (Kocatepe)